Răzvan Alexandru Cuc, aviz favorabil pentru postul de ministru al Transporturilor

| 04 ian, 11:02

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, cu 37 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi o abţinere, potrivit Agerpres.

În cadrul audierilor din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, respectiv Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru transporturi şi energie din Senat, Cuc a susţinut faptul că România suferă la capitolul infrastructură de transport, cu doar aproape 850 de kilometri de autostradă finalizaţi sau în curs de finalizare.

"Una dintre problemele majore din domeniul Transporturilor este lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate. Avem, la ora actuală, mai puţin de 700 km de autostradă şi mai puţin de 150 km de autostradă în construcţie. Transportul feroviar este şi el într-o degradare accentuată. În cazul transportului maritim şi transportului fluvial, acestea au rămas încă exploatate sub posibilităţi", a menţionat Răzvan Alexandru Cuc.

Acesta a menţionat că Masteplanul de transport va intra la vot în Parlament în primul trimestru al acestui an, iar în ceea ce priveşte autostrada Piteşti - Sibiu, "trebuie finalizate studiile aferente" pentru a continua proiectul.

Ministrul propus al Transporturilor s-a născut pe data de 4 decembrie 1983. El este licenţiat în economie, la Universitatea Americană, Bucureşti (2002 - 2006) şi licenţiat în drept, la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Hyperion, Bucureşti (2009 - 2012), potrivit site-ului alegeriparlamentare2016.ro.

De asemenea, Răzvan Alexandru Cuc a deţinut funcţiile de: expert, Divizia Pieţe Interne, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) (2006 - 2007); expert asistent, Direcţia Politici Economice, MECMA (2007 - 2010); administrator, SC Pan D'Or SRL (companie de panificaţie) (2010 - 2012); a fost director general, Zona Liberă Giurgiu (din 2012); consilier judeţean PP-DD (2012 - 2016).

Cuc a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prin decizia premierului Victor Ponta din data de 20 octombrie 2015, ocupând această funcţie până la 30 mai 2016.

Totodată, acesta a fost prim-vicepreşedinte al Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) (2012), a candidat pentru PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaţilor, conform site-ului alegeriparlamentare2016.ro. Secretar executiv PSD Giurgiu (din 2014), purtător de cuvânt la Organizaţia judeţeană PSD Giurgiu.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripţia electorală nr.19 Giurgiu. Este vicepreşedinte ale Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor, potrivit www.cdep.ro

Tag-uri: Alexandru Cuc
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ