Răzvan Nicolescu: Gazprom va reduce cu 10% exporturile de gaze către România

| 15 sep, 2014

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a anunțat luni că Gazprom va reduce cu 10% exporturile de gaze către România, începând de săptămâna viitoare.

”Suntem pregătiți să facem față oricărei situații. Populația României nu va avea de suferit nici în cazul unei ierni extreme”, a spus ministrul Energiei.

Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial.

Ministrul Energiei a declarat, vineri, că nu există niciun motiv de îngrijorare privind o eventuală întreruperii a alimentării cu gaz. Răzvan Nicolescu a precizat că țara noastră produce de două ori mai mult gaz decât consumăm.

România consumă anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenţa este importată din Rusia, prin firme intermediare, la preţuri mai mari decât cele ale gazelor produse intern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ