Rețeaua de evaziune a lui Dragnea. Cine l-a protejat pe liderul PSD!

| 15 oct, 12:26

O întrebare la care raspunsul este simplu, dar totuși complicat, la care au încercat să răspundă mai mulți jurnalisti invitati in emisiunea Jocuri de Putere.

Este simplu de spus cine l-a protejat: organele de control, care sunt conduse de interpuși ai liderului PSD.  Demantelarea celui mai profitabil afacerist bugetar. Cum si-a construit Dragnea imperiul! Județul Teleorman poate fi, pe bună dreptate, redenumit în județul Dragnea! Nicio persoană nu și-a pus amprenta pe Teleorman cum a făcut-o cel mai profitabil angajat la stat din România.

Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că protecția lui Dragnea s-a făcut prin instituții precum SRI, Garda Financiară, ANAF, Poliția, Curtea de Conturi și alte instituții de control. “Aceste instituții au fost controlate politic de interpuși ai lui Dragnea. Au salarii frumoase, de 3-10.000 de euro. I-a pus cu botul pe labe. Este simplu! Au primit ordin să evite controalele la companii  deținute, prin interpuși, de Dragnea. Metoda asta de a vinde companii de stat pe sume derizorii către diverși potentați ai zilei n-a fost inventată de Dragnea. Ea este destul de veche”, a spus Oana Stănciulescu.

Sabin Orcan, director Newsweek România a prezentat, pas cu pas, toate “afacerile” și asccensiunea lui Dragnea, de la baron local, la stăpânul României.

“Fostul șef secție de la SRI Teleorman, actual șef la București, Sabin Iancu, a făcut zeci de informări despre afacerea Teldrum. Serviciile au făcut rapoarte, iar în 2009 s-a deschis dosar la DNA, iar în 2013 dosarul a fost închis, din lipsă de probe, la șase luni după ce șefă a fost numită Kovesi. În 2018, același dosar a fost redeschis, la cererea lui OLAF. În 9 ani de zile, DNA a închis dosarul și l-a redeschis în 2018. Asta reprezintă protecția statului paralel. O jumătate de miliard de euro – atât reprezintă contractele, de până acum, ale Teldrum cu statul român”, a spus Sabin Orcan. Mai multe despre rețeaua lui Dragnea aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ