Reacţia BISERICII la serbările de Halloween! Este o TRADIŢIE PĂGÂNĂ

| 31 oct, 2014

Patriarhia Română îm­păr­tă­şeşte îngrijorarea a numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu) a unor serbări de Hallo­ween, o tradiţie care îşi are originea în adorarea pă­gâ­nă a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească.

În ultimii ani, în şcolile româneşti sunt tot mai des organizate o serie de activităţi pe tema „nonviolenţei“, însă la astfel de manifestări ca cea de Halloween, sub pretextul dis­trac­ţiei, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici o­cul­te şi la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent, se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei.

Deşi specialiştii avertizează asupra creşterii violenţei în societate şi agresivităţii tinerei generaţii în special, iar mass-media relatează tot mai multe cazuri de acest gen în şcoli, pa­ra­doxal sunt încurajate tocmai activităţile cu efecte negative asupra formării şi educaţiei copiilor şi tinerilor, uneori chiar incluse în programul de învăţământ extracurricular.

Familia, Şcoala şi Biserica trebuie să conlucreze pentru formarea şi educarea ge­ne­ra­ţi­i­lor viitoare în spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea şi încurajarea cu­noaş­terii culturii şi tradiţiilor ro­mâ­neşti, stimularea crea­ti­vi­tăţii şi a iubirii de frumos, a dis­cer­nă­mântului între bine şi rău, adevăr şi minciună, dreptate şi nedreptate etc.

Citeşte şi: Vaticanul, despre HALLOWEEN: "Este o sărbătoare diabolică". Cu ce VREA SĂ O ÎNLOCUIASCĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 noi, 2014
Părintele Urticarie
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ