Reacţia TVR după dezvăluirile Oanei Stănciulescu privind modul în care sunt cheltuiţi banii

| 22 iul, 12:27

Oficialii Televiziunii Române reacţionează după scrisoarea Oanei Stănciulescu în care se dezvăluie modul în care sunt cheltuiţi banii publici în sânul instituţiei, precizând că unele informaţii au fost prezentate distorsionat şi aduc prejudicii de imagine postului.

Oana Stănciulescu, numită de PNL în Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, a trimis o scrisoare angajaţilor postului public în care, printre altele, le dezvăluie cum sunt cheltuiţi banii instituţiei. Astfel, aflăm că la TVR au fost comandate creme pentru tonifiere şi volumul sânilor, sare de baie antistres, apă de gură, loţiuni de plajă şi pastile de somn contra unor sume mari de bani. Toate acestea sunt completate de hainele purtate de prezentatori, cărora le sunt alocate sume importante de bani. Totodată, Oana Stănciulescu a aflat că în 2016 TVR a dat cu aproape un milion de lei mai mult pentru colaborările externe, iar un invitat pentru o emisiune politică ar fi primit 500 de lei. 

La solicitarea „Adevărul“, reprezentanţii TVR au oferit un punct de vedere oficial cu privire la afirmaţiile Oanei Stănciulescu, precizând că toate cele menţionate mai sus au fost achiziţionate înainte de anul 2010 prin contracte de sponsorizare, iar actualul management al TVR nu-şi poate asuma acţiunile fostelor conduceri. Redăm mai jos poziţia integrală a TVR. 

Referitor la informaţiile furnizate de unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al SRTv, precizăm următoarele: Obiectele de inventar la care se face referire au fost achiziţionate înainte de anul 2010, prin contracte de sponsorizare. Acestea nu au fost încheiate de actualul management al TVR, care nu îşi poate asuma acţiunile fostelor conduceri. În ceea ce priveşte situaţia celor 56 de documente complexe (zeci de pagini, care necesită o muncă de sistematizare) pe care membrii CA le-au solicitat în cadrul şedinţelor Consiliului, un număr de 25 materiale le-au fost puse deja la dispoziţie, iar pe celelalte urmează să le primească în cel mai scurt timp, fiind în lucru. Referitor la solicitarea de a primi rapoartele Curţii de Conturi, precizăm că aceste documente sunt publice, în forma prezentată pe site-ul instituţiei, conform legislaţiei în vigoare. În legătură cu celelalte informaţii, precizăm că acestea au fost prezentate trunchiat şi distorsionat şi aduc prejudicii de imagine televiziunii publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ