Rechizitoriu DNA: Sorin Alexandrescu a promis sprijin mediatic lui Şerban Pop pentru a nu fi demis de la ANAF

| 01 oct, 2013

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a obţinut de la fostul şef al ANAF Şerban Pop contractul confidenţial încheiat între RCS&RDS şi SC Bodu SRL, promiţând în schimb că îl va susţine mediatic să nu fie demis de la Agenţia de Administrare Fiscală şi că va promova activitatea sportivă derulată de concubina acestuia.

Procurorii DNA oferă detalii în rechizitoriul trimis marţi în instanţă despre împrejurările în care Sorin Alexandrescu a intrat în posesia contractului încheiat între RCS&RDS şi SC Bodu SRL, companie deţinută de fiul lui Dumitru Dragomir.

Astfel, în ianuarie 2013, ANAF a declanşat un amplu control privind legalitatea şi corectitudinea evidenţierii în contabilitate a activităţii legate de organizarea petrecerii de Revelion 2012-2013, vizate fiind unităţi de alimentaţie publică.

O echipă a Gărzii Financiare a ajuns şi la restaurantul 'Crystal Palace Ballrom', ce aparţinea companiei Bodu SRL. În urma controlului, comisarii au observat că în actele contabile aferente lunii decembrie 2012 apărea şi un decont de 3,1 milioane euro, sumă ce le-a trezit suspiciuni privind o eventuală evaziune fiscală.

Suma a intrat în conturile restaurantului pe baza unui contract semnat între compania Bodu SRL, având ca administrator pe Bogdan Dragomir, fiul lui Mitică Dragomir, şi SC RCS&RDS SRL. Ulterior, o copie a acestui contract a fost ridicată de comisarii Gărzii Financiare de la RCS&RDS, copie ce a ajuns în final la preşedintele de atunci al ANAF, Şerban Pop.

Procurorii susţin că Şerban Pop s-a întâlnit de mai multe ori cu Sorin Alexandrescu, cei doi cunoscându-se din vara anului 2012, şi i-a înmânat directorului Antena Group o copie de pe acel contract, deşi documentul era unul confidenţial, iar acesta din urmă a folosit informaţiile pentru a-l şantaja pe Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS.

'Trebuie relevat că probele administrate în cauză au condus la concluzia că relaţia infracţională dintre Pop Şerban şi Alexandrescu Sorin s-a realizat pe fondul presiunilor mediatice întreprinse împotriva fostului preşedinte ANAF, legate de schimbarea din funcţia de preşedinte al ANAF. Astfel, sunt relevante probele din care rezultă că, în contextul demiterii de la conducerea ANAF, învinuitul Pop Şerban a apelat la ajutorul inculpatului Alexandrescu Sorin, pentru menţinerea sa în funcţie. Şi de asemenea că Pop Şerban a solicitat şi promovarea, prin intermediul trustului de presă Intact Media, a imaginii şi activităţii sportive derulate de concubina sa, D. I. (Deleanu Irina, n.r.), preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică', se arată în rechizitoriul DNA.

Procurorii mai notează că, pe 9 aprilie, Şerban Pop i-a semnalat lui Sorin Alexandrescu că este posibil să fie destituit şi i-a reiterat solicitarea de a discuta cu 'un anumit domn', fără a preciza identitatea acestuia, care să îl susţină la nivelul ANAF, lăsând să se înţeleagă că ei au mai abordat acest subiect anterior, context în care directorul de la Antena Group şi-a luat angajamentul să îl sprijine.

'Astfel, la 9 aprilie 2013, inculpatul Alexandrescu Sorin l-a asigurat pe Şerban Pop că a discutat speţa cu persoana în referire, urmând a relua subiectul după revenirea sa în ţară (la momentul menţionat aflându-se în Franţa), respectiv în 10 aprilie 2013 (dată la care s-au şi întâlnit). Ulterior, în data de 11 aprilie 2013, Şerban Pop i-a solicitat inculpatului Sorin Alexandrescu să intermedieze legătura între D.I. şi o persoană care se ocupa de organizarea Cupei internaţionale la gimnastică ritmică, ce urma să se desfăşoare în data de 27 aprilie 2013. În acest context, cel dintâi i-a amintit şefului Antena Group că i-a cerut să îl anunţe cu privire la acest aspect cu o săptămână înainte de începerea concursului pentru a avea timpul necesar intermedierii legăturii, fapt acceptat de Sorin Alexandrescu', se mai arată în rechizitoriul DNA.

Procurorii mai notează că cei doi au mai avut alte întâlniri, inclusiv la sediul Grivco, în urma cărora Sorin Alexandrescu a intrat în posesia contractului RCS&RDS. 'Practic, în schimbul serviciilor solicitate inculpatului Sorin Alexandrescu de către învinuitul Şerban Pop, legate de situaţia sa profesională, dar şi de sprijinirea preocupărilor sportive ale concubinei sale, pe care primul avea posibilitatea să i le ofere, inclusiv prin intermediul trustului de presă, învinuitul Şerban Pop i-a furnizat informaţii confidenţiale din interiorul ANAF, pe care inculpatul le-a folosit pentru şantajarea numitului Bendei Ioan', declară procurorii.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi marţi în judecată în dosarul privind şantajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei. 

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al S.C. Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing. 

Ei sunt acuzaţi în legătură cu folosirea acelor instituţii media (televiziuni, publicaţii on line şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2013
Dragobete
mda
alexandrescu cade inca o data prada mofturilor basiste. abia astept sa vina randul lui basescu sa cada prada tuturor oamenilor carora le-a creat greutati si nemultumiri. o sa fie distractiv sa vad cum se scotoceste toata viata lui basescu si cum or sa iasa la suprafata toate manariile si toate nedreptatile facute in toti acesti ani
02 oct, 2013
cristi
Prin aceste actiuni se doreste inchiderea unuia dintre cele mai mari trusturi de presa din Romania pentru simplu fapt ca oameni de acolo nu inghit minciunile lui Basescu Traian.
02 oct, 2013
CosmiX
basisme
basismele nu mai au buton de oprire. deja lucrurile o iau spre o zona penibila. se vede clar ca se incearca din toate colturile sa il inhibe pe alexandrescu si sa il gaseasca vinovat de ceva
02 oct, 2013
Jix
Ca de obicei
Alexandrescu mai poate duce inca multe acuzatii, iar procurorii ii vor mai aduce multe. AStea sunt indicatiile pe care le primesc si asta fac.
02 oct, 2013
levi
lispa.....
alexandrescu este un om nevinovat si nu trebuie sa raspunda in fata nimanui pentru nimic in lume.oamenii cinstiti si corecti nu trebuie sa fie tratati asa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ