Reducerea TVA la pâine la 9% este posibilă doar pe întreg lanţul de producţie

| 13 mai, 2013

Reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% este posibilă doar pe întreg lanţul de producţie (grâu - făină - pâine), a anunţat premierul Victor Ponta. Şeful Guvernului a precizat că urmează a se identifica fonduri de aproximativ 250 de milioane de lei  pentru aplicarea acestei măsuri.

"Nu se poate decât pe tot lanţul, asta ştiu sigur. Ar urma să se aplice de la 1 iulie, de la rectificare, pentru că trebuie să alocăm vreo 250 de milioane de lei din altă parte. Vreau să încercăm acest experiment. I-am anunţat pe cei de la Fond şi au spus "alocaţi bani din altă parte, nu mergeţi doar pe ideea că veţi recupera banii din evaziune fiscală'', a precizat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Evaziunea fiscală în sectorul de morărit şi panificaţie a depăşit 70% la finele anului 2012, totalizând un miliard de lei, respectiv 300 milioane de euro, potrivit estimărilor Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie.

Scăderea TVA la pâine la 9% ar contribui la diminuarea evaziunii fiscale la 20%.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ