Relația cu China: Noi ecouri ale vizitei lui Ponta

| 14 iul, 2013

Agenția chineză de presă Xinhua a preluat subiectul Planului Național de investiții strategice și creare de locuri de muncă prezentat săptămâna aceasta de Guvern, transmițând știrea atât în limba engleză, cât și în limba chineză pentru fluxul economic. Xinhua evidențiază faptul că Executivul român are în vedere atragerea de noi investiții în 2013 și crearea de 50.000 de noi locuri de muncă, trecând în revistă totodată exemplele de investitori străini oferite de Victor Ponta în prezentarea de joi.

Agenția Xinhua a fost fondată în anul 1931 și are, în prezent, reporteri în 100 de țări din întreaga lume.

De asemenea, potrivit unor surse, corespondentul Agenției de Presă „China Nouă”, Chen Jin, și-a exprimat intenția de a realiza un interviu cu premierul Victor Ponta și de a face un tur al oportunităților și al problemelor în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre China și România.

Toate acestea pot fi interpretate ca noi rezultate concrete ale acțiunilor Guvernului din ultima perioadă, în special ale vizitei premierului în Republica Populară Chineză. După noile investiții în România anunțate de companii chineze, se poate spune că apar în continuare dovezi ale îmbunătățirii relației dintre cele două țări. Legăturile cu Republica Populară Chineză pot aduce plusuri extrem de importante economiei românești, iar locurile de muncă ce pot fi create nu sunt deloc de trecut cu vederea.

Deocamdată, meritul lui Victor Ponta este că a văzut o oportunitate și că a luat inițiativă – România are potențialul de a fi poarta Chinei către Europa, atât ca poziționare geografică, dar și datorită condițiilor specifice de la noi care tind să fie preferate de către partenerii asiatici. Mai departe, rămâne de văzut cât de multe rezultate concrete vor apărea ca urmare a demersurilor făcute de Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ