Relu Fenechiu: salariul directorului de la CFR Marfă, de 9.000 de euro, este unul corect

| 03 iun, 2013

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că salariile şefilor de companii de stat care au deja contracte de management nu mai pot fi modificate. Ministrul a precizat că salariul directorului CFR Marfă este un salariu corect în contextul performanţei manageriale.

"Astăzi avem o ordonanţă de urgenţă care plafonează salariile tuturor managerilor aleşi la şase salarii medii pe ramură. În ceea ce priveşte salariile celor care au deja contracte de management ele nu mai pot fi modificate pentru că ordonanţa nu e retroactivă. Dar dacă discutăm despre situaţia generală din România, despre nivelul de salarizare, într-adevăr ordonanţa este binevenită şi o susţin", a declarat Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că salariul directorului CFR Marfă este un salariu corect în contextul performanţei manageriale.

"Directorul de la CFR Marfă, pe care eu îl apreciez, mi-a adus un raport al activităţii sale care arată că de când este dumnealui director a câştigat contracte pentru CFR Marfă de peste 90 de milioane de lei. Patru ani în urmă toţi ceilalţi directori nu au reuşit la un loc să adune niciun leu venituri la CFR Marfă din contracte nou încheiate. Pentru un astfel de director eu consider că un salariu de 9.000 de euro este binevenit pentru că răsplătim performanţa. În ordonanţa aprobată miercuri se vorbeşte de salarii fixe, dar se vorbeşte mai departe de venituri obţinute în baza unor criterii de performanţă. Iar dacă există aceste criterii cu siguranţă că managerii vor putea să obţină venituri mai mari", a mai spus Relu Fenechiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ