Remus Cernea pleacă din grupul PSD din cauza proiectelor anti-mediu

| 13 mai, 2013

Deputatul Remus Cernea a anunţat că Partidul Verde întrerupe colaborarea cu USL şi că personal se retrage din grupul PSD, ca urmare a iniţierii proiectelor privind gazele de şist. El va activa ca parlamentar independent.

"Suntem un partid care facem o politică pentru viaţă, credem într-o dezvoltarea sustenabilă a României şi ne opunem acelor proiecte industriale care ar avea un impact devastator împotriva mediului. Ne opunem gazelor de şist, exploatărilor miniere de la Roşia Montană, suntem extrem de îngrijoraţi că în cadrul USL sunt manifestate tot mai mult opinii şi intenţii de a se da drumul, de a se face paşi către astfel de proiecte privind gazele de şist şi cianurile", a spus Cernea.

El a precizat că în Parlament va încerca să îi convingă pe senatorii şi deputaţii USL şi pe cei din opoziţie să se opună unor astfel de proiecte.

"Vom face o opoziţie constructivă, vom susţine iniţiative ale Guvernului şi am salutat o anumită deschidere pe care premierul a avut-o în privinţa proiectelor de mediu în ultimul an, vom susţine acele iniţiative guvernamentale care sunt compatibile cu valorile noastre. Voi activa ca independent", a mai spus Cernea.

Liderul Partidului Verde a adăugat că, în opinia sa, în Parlament nu există o opoziţie reală şi credibilă. PDL este decredibilizat, PP-DD este un partid mult prea populist, UDMR este orientat cu precădere către temele care privesc comunitatea maghiară, consideră Cernea.

Remus Cernea a fost ales deputat în colegiul uninominal 9 din Constanţa din partea USL şi a făcut parte din grupul parlamentar al PSD.

El a prezentat recent două proiecte care au stârnit numeroase dezbateri, unul referindu-se la finanţarea cultelor, iar celălalt la parteneriatul civil pentru cuplurile heterosexuale, dar şi pentru persoanele de acelaşi sex.

Ponta, despre retragerea lui Cenrea: E un divorţ amiabil

Victor Ponta, a declarat că plecarea lui Remus Cernea din grupul parlamentar social-democrat din Camera Deputaţilor reprezintă "un divorţ amiabil", adăugând că guvernarea nu mai permite luxul opoziţiei.

"E o pierdere grea. Am avut o înţelegere cu Remus Cernea în sensul în care l-am spijinit să ajungă în Parlament. Sunt nişte ideei pe care el le are şi în care crede sincer şi care trebuie expuse în Parlament, deci nu-mi pare absolut deloc rău că l-am susţinut. E un divorţ amiabil, ca să spun aşa", a spus Ponta.

Premierul a arătat că i-a explicat lui Remus Cernea că PSD se află la guvernare şi nu îşi permite luxul opoziţiei. "Suntem la guvernare şi când suntem la guvernare avem obligaţia să spunem ce facem cu această ţară astăzi, nu peste zece ani, nu peste o sută de ani. Remus crede cu adevărat în ideile lui, mă bucur că există o voce în Parlament care susţine nişte idei care trebuie să fie expuse - nu mă refer la cele ecologiste - la celelalte proiecte pe care Remus le-a promovat, sunt proiecte controversate, nu trebuie să fim de acord, dar trebuie să fim de acord că orice subiect poate fi dezbătut în Parlament", a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ