Remus Cernea, un anchetat care cere anchete

| 21 oct, 2013

Remus Cernea este ultimul care ar trebui să facă pe anchetatorul, în contextul în care este el însuși unul dintre parlamentarii acuzați de incompatibilitate.

Chiar dacă este recent intrat în politică, Remus Cernea pare să se fi molipsit rapid de duplicitatea și politicianismul care îi caracterizează pe mulți dintre reprezentanții clasei politice românești.

Intrat în Parlament prin bunăvoința PSD și a lui Victor Ponta, liderul Partidului Verde a văzut în tensiunile generate în jurul proiectului minier de la Roșia Montană prilejul perfect de a-și face campanie pe bani publici și a se posta în fruntea curentului ecologist de la noi. Numai că socoteala din târg nu s-a potrivit cu aceea de acasă, iar lui Remus Cernea nu i-a mers deloc bine pe subiectul Roșia Montană.

A încercat mai întâi să preia și să amplifice mesajele Pieței, făcând turul televiziunilor. Nu a reușit însă decât să plictisească pe toată lumea cu un ecologism găunos. Apoi, fiindcă media a început să îl ignore, a crezut că va reuși să reintre în atenția camerelor de luat vederi inserându-se prin efracție în grupul parlamentarilor din Comisia specială care au mers la Roșia Montană să stea de vorbă cu localnicii și să vadă care este situația la fața locului.

Stratagema i-a reușit până la un punct. Remus Cernea a redevenit pentru o zi ”vedetă” de televiziune cu sprijinul localnicilor de la Roșia Montană care l-au fugărit, mâniați că un individ crescut în puful lui mami şi tati vine să le țină lecții despre cum trebuie ei să facă agroturism în piatra seacă și peste cianurile lăsate în urmă de exploatările precedente.

Remus Cernea nu s-a dat însă bătut și, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o conferință de presă susținută la Alba Iulia, a anunțat ritos că vrea să inițieze o comisie de anchetă privind Roșia Montană și va începe să strângă printre parlamentari semnăturile necesare. Pasămite, Remus Cernea vrea să vadă cum s-a desfășurat lobby-ul RMGC și, cu precădere, cine sunt acei reprezentanţi ai autorităţilor din România care într-un fel sau altul au fost susţinuţi financiar de compania canadiană.

Nu este pentru prima dată când în spațiul public se vehiculează speculații cu privire la mijloacele ilegale de care RMGC s-ar fi servit pentru a-și promova proiectul. Este interesant însă că demersul lui Remus Cernea vine exact după ce Comisia specială privind Roșia Montană a analizat un document furnizat de către companie, care ofera tocmai informații legate de cine și când s-a plimbat pe banii companiei. Altfel spus, comisia de anchetă pe care vrea să o inițieze Remus Cernea nu ar face decât să irosească timpul parlamentarilor, reluând o analiză efectuată deja.

În plus, Remus Cernea este ultimul care ar trebui să facă pe anchetatorul, în contextul în care este el însuși unul dintre parlamentarii acuzați de incompatibilitate. Mai exact, conform ANI, Remus Cernea ar fi deținut în mod simultan funcția de deputat și pe aceea de administrator al SC SED NOVE SRL. De unde se vede că legitimitatea lui Remus Cernea ca inițiator al unui demers care ar trebui să investigheze posibile conflicte de interese egală este cu zero. Iar în asemenea condiții este greu de crezut că se vor strânge chiar și 50 de parlamentari dispuși să cauționeze inițiativa inutilă pe care o promovează și să își pună semnătura pe solicitarea de a înființării unei comisii de anchetă cu privire la Roșia Montană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2013
Mihai
presa are lesa
mai citeste cineva editorialele astea facute la comanda? vad ca nici macar nu se mai oboseste lumea sa le mai injure...
22 oct, 2013
George
bine zis :))).. e un semn bun ca nu mai sta lumea sa bage in seama toti poponarii din parlament !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ