Renault se aşteaptă ca piaţa auto din Europa să scadă cu 5% în acest an

| 16 mai, 2013

Renault SA, al doilea constructor auto francez, estimează că piaţa auto europeană va înregistra o scădere de 5% în acest an comparativ cu anul precedent, a declarat marţi directorul operaţional Carlos Tavares.

Potrivit lui Tavares, în următoarele trei trimestre piaţa europeană va înregistra performanţe uşor mai bune decât în primele trei luni, când vânzările au scăzut cu 10%.

"Avem o explozie de produse, prin introducerea de noi modele în acest an", a spus Tavares la o conferinţă care a avut loc la Istanbul. Renault a decis să-şi extindă gama de produse prin relansarea mărcii de automobile sportive Alpine şi dezvoltarea mărci de lux Initiale Paris. Tavares a apreciat că Initiale va intra pe piaţă într-un interval de 10-15 ani. De asemenea, Tavares a spus că Renault şi-a propus dublarea vânzărilor de vehicule electrice în acest an, de la 18.000 de unităţi vândute în 2012.

Referindu-se la piaţa din Turcia, Tavares a spus că Renault nu exclude posibilitatea de a produce autoutilitare la societatea sa mixtă Oyak-Renault Otomobil Fabrikalari AS, care în prezent produce modele Fluence şi Clio 4, însă a subliniat că această uzină va produce în acest an un nivel record de 340.000 de unităţi, aproape de capacitatea maximă de producţie. Tavares a adăugat că uzinele Renault din România şi Maroc devin competitive în termeni de costuri de producţia iar Turcia ar putea să nu mai fie un reper în termeni de costuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ