Renunţă la chimicale şi la substanţele toxice! Prepară-ţi acasă propria ta pastă de dinţi 100% NATURALĂ

| 08 iul, 2014

Majoritatea pastelor de dinti contin zahar, flurura, coloranti artificiali si alte ingrediente care trebuiesc evitate. In loc sa folosim tot soiul de ingrediente comerciale toxice, de ce nu ne-am prepara propria noastra pasta de dinti? Este simplu si rapid.

De indata ce veti avea la dispozitie uleiurile esentiale necesare, veti putea prepara propria dumneavoastra pasta de dinti pentru lunile ce vor urma. Iata cum:

Reteta de Pasta de Dinti Naturala:

½ ceasca de bicarbonat de sodiu

20 picaturi de ulei de menta pur (uleiul de menta pur nu este acelasi cu extractul de menta. De asemenea, ar trebui sa fie un ulei esential alimentar de o foarte buna calitate. Il puteti gasi la majoritatea plafarurilor.)

10 picaturi de ulei de mir (optional)

Se amesteca toate ingredientele intr-un borcan mic cu capac si se agita bine pana la omogenizarea continutului. Foloseste-te de o mica cantiate de solutie atunci cand te speli pe dinti.

Uleiul esential de menta improspateaza respiratia, ucide bacteriile si decongestioneaza sinusurile. Uleiul de mir are proprietati antibacteriene si antifungice. Este adesea folosit in cele mai vechi procedee de vindecare ale medicinei ayurvedice. Bicarbonatul de sodiu va restabileste un usor mediu alcalin, albeste dintii si protejeaza gingiile.

Iata mai jos alte 3 retete de pasta de dinti:

1. Pasta de dinti cu sare si bicarbonat de sodiu

Amesteca 1 lingura de bicarbonat de sodiu cu o jumatate de lingurita de sare de mare fina, 1 picatura de ulei de menta sau de cuisoare si cateva picaturi de apa. Ingredientele trebuie amestecate pana se fac o pasta cremoasa. Mai adauga apa daca pasta este prea groasa.

2. Pasta de dinti cu ulei de cocos

Amesteca 6 lingurite de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de ulei de cocos caldut, 10 picaturi de ulei de menta sau cuisoare, o lingurita de peroxid de hidrogen 3%. Toate ingredientele trebuie amestecate intr-un bol pana cand capata o textura cremoasa. Mai adauga bicarbonat de sodiu daca este prea subtire sau ulei de cocos daca este prea groasa. Depoziteaza pasta de dinti intr-un recipient opac. Ai grija sa nu inghiti pasta de dinti, deoarece contine peroxid de hidrogen.

3. Pasta de dinti cu argila alba

Amesteca intr-un bol 2 linguri de argila alba, 2 lingurite de glicerina, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 5 picaturi de ulei esential de menta, 5 picaturi ulei esential de cuisoare, o lingurita de ulei de cocos, o jumatate de lingurita de sare de mare neiodata fina si apa cat sa se faca o pasta cremoasa.

Bineinteles, ingredientele de mai sus le poti varia cum doresti, in functie de cantitatea de pasta de dinti pe care vrei sa o prepari si gustul preferat. Nu exista cantitati standard, asadar, poti sa experimentezi cum doresti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ