REVOLTĂ după anunţarea nominalizărilor la OSCAR 2016. Detaliul SCANDALOS care le-a scăpat tuturor

| 15 ian, 12:20

Academia de la Hollywood nu a inclus niciun actor de culoare, pentru al doilea an consecutiv, pe lista nominalizărilor la Oscar, o situație care în 2015 a dus la postarea logo-ului #OscarsSoWhite pe rețelele de socializare și care anul acesta s-a accentuat cu replica #OscarsStillSoWhite, relatează EFE.

Există 20 de candidaturi la categorii destinate recunoașterii celor mai bune interpretări ale anului și niciunul dintre cei nominalizați nu este de culoare, în pofida unor propuneri ca Will Smith ('Concussion'), Michael B. Jordan ('Creed'), Idris Elba ('Beasts of No Nation') și Samuel L. Jackson ('The Hateful Eight') care puteau aspira la o nominalizare.

Idris Elba a primit în schimb nominalizare la premiile BAFTA, la Sindicatul Actorilor Americani (SAG) și la Globurile de Aur.

La principala categorie, de cel mai bun film, a fost trecut cu vederea și 'Straight Outta Compton', un mare succes comercial în SUA, despre crearea celei trupe de rapperi N.W.A. În schimb, SAG i-a nominalizat pe protagoniști la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar. Totuși filmul 'Straight Outta Compton' a obținut o nominalizare la cel mai bun scenariu original.

Academia de la Hollywood, prezidată de Cheryl Boone Isaacs (o femeie de culoare), a făcut eforturi în ultimul timp pentru a propune o mai mare diversitate între membrii săi, majoritatea albi.

În iulie Academia i-a invitat pe actorii de culoare David Oyelowo, Gugu Mbatha-Raw sau F. Gary Gray, pentru a da mai multe oportunități minorităților.

Cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar va fi prezentată de actorul de culoare și umorist Chris Rock.

Citeşte şi: Nominalizările la premiile Oscar 2016. "The Revenant", marele favorit

#OscarsSoWhite isn't just a hashtag. It's a real problem.

Posted by The Huffington Post on Sunday, February 22, 2015
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ