Rezultate referendum familie. Atac violent: "Coaliția Dragnea - Tăriceanu trebuie să plece"

| 09 oct, 09:51

USR a remis un comunicat de presă, după rezultatele aproape finale ale referendumului pentru familie, în care face praf coaliția Liviu Dragnea - Călin Popescu Tăriceanu.

Redăm mai jos comunicatul USR:

"Cetățenii României au confirmat astăzi ceea ce Uniunea Salvați România a spus de la bun început, că suntem chemați la un referendum inutil care nu schimbă nici situația juridică a familiei sau a căsătoriei și nici viața de zi cu zi a românilor. Românii au înțeles că adevăratul pericol vine de la incompetența și hoția coaliției PSD-ALDE și că referendumul nu rezolvă problemele sociale grave cu care se confruntă ei și familiile lor.

Prezența scăzută, de natură să ducă la invalidarea referendumului, este în primul rând un vot de neîncredere în Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu care au crezut că îi pot manipula pe români prin frică și minciună și că se pot relegitima ca putere. USR are convingerea că românii nu au dorit ca votul lor să fie folosit de PSD și ALDE ca argument pentru atacurile împotriva justiției și pentru îndepărtarea României de Uniunea Europeană.

”USR crede că România este astăzi mai matură decât conducătorii ei. Românii au dovedit astăzi mai multă înțelepciune decât conducătorii lor care se dovedesc rupți de adevăratele probleme ale țării. Mai multă inteligență pentru că nu au căzut în capcana întinsă de Liviu Dragnea și de propaganda bazată pe frică și ură. Și nu în ultimul rând sunt mai atașați valorilor europene liberale”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

USR consideră că PSD-ALDE trebuie să plece de la putere după acest vot de blam. Cerem demisia Guvernului Dragnea-Dăncilă care dovedește că a pierdut contactul cu realitatea, în condițiile în care prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a afirmat că acest referendum rezolvă o problemă importantă cum este familia, fapt infirmat de cetățeni. Guvernul este responsabil pentru cheltuirea a 40 de milioane de euro pentru organizarea acestui referendum inutil, bani care putea fi utilizați cu folos, în beneficiul românilor.

USR salută și faptul că referendumul s-a desfășurat corect, fără nereguli majore, situație la care a contribuit prin semnalele de alarmă pe care le-a tras înainte de vot și prin monitorizarea atentă și competentă a organizării și desfășurării procesului de vot. Într-un timp foarte scurt, USR a mobilizat 12.000 de delegați și a dovedit că este un partid cu o capacitate organizatorică foarte bună și cu profesioniști care au gestionat în mod eficient toate sesizările și au monitorizat prezența.

”Mulțumim tuturor delegaților USR, membri și nemembri, pentru modul profesionist în care și-au făcut datoria de a asigura legalitatea votului. Pentru că am fost cu ochii pe ei tot timpul, pentru că am sesizat cea mai mică neregulă, li s-a făcut frică să folosească metodele tradiționale de fraudare a votului. Asta dovedește încă odată că participarea cetățenilor, monitorizarea autorităților de către aceștia, reprezintă o condiție pentru buna funcționare a democrației”, a adăugat Dan Barna.

USR își exprimă speranța că propaganda mincinoasă și bazată pe ură nu a lăsat urme în societate și că toți cetățenii, indiferent dacă au votat sau nu la acest referendum și indiferent de credințele lor, se vor regăsi în lupta pentru o societatea prosperă, dreaptă și europeană, uniți, așa cum merită România, de Centenar" este mesajul USR.

Potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC), până în acest moment (ora 21:40), prezenţa la referendumul pentru familie a fost de 18,87 la sută, rezultatele fiind pentru ora 19:00,

Confom datelor oficiale BEC, în prima zi a referendumului pentru familie, ieri, 6 octombrie, prezenţa la vot a fost de numai 5,72% din totalul de votanţi, ceea ce reprezintă un minim istoric.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ