Ritual sinistru: Ţăranii din Gorj dezgroapă morţii şi le ard inimile. Motivul este incredibil

| 29 noi, 19:49

Sătenii din comuna doljeană Amărăştii de Jos recunosc că le ard inimile persoanelor decedate, de frică să nu se transforme în strigoi. Oamenii susţin că mai multe familii din localitate au fost bântuite de rudele trecute în lumea de dincolo, potrivit Realitatea.net.

Oamenii au declarat că sunt sortiţi să se transforme în strigoi persoanele care se nasc cu chitie sau morţii nepăziţi peste care au trecut câini, pisici sau şoareci.

Sătenii din comuna doljeană Amărştii de Jos recunosc cu mâna pe inimă că sunt convinşi că există moroi, iar în localitatea lor de-a lungul anilor tot mai multe persoane au fost dezgropate la puţin timp de la înmormântare. Unele au fost găsite cu sânge la gură, altele întoarse într-o parte, iar altele cu cearşaful în gură. Toate au trecut prin acelaşi ritual sinistru: inima le-a fost scoasă şi arsă sau le-a fost înfipt un ţăruş în inimă.

„Doamne fereşte să te bântuie un strigoi. Se întorc acasă şi fac rău persoanelor dragi. Nu scapi de ei decât dacă le arzi inima şi arunci cenuşa în opt colţuri. Poţi să le înfingi şi un ţăruş în inimă, dar în majoritatea cazurilor se apelează la prima variantă. La noi în localitate au fost mai multe persoane care s-au transformat în strigoi şi au mers acasă la familie şi le- au terorizat. Vin şi troznesc totul prin casă, iar rudele nu mai au linişte absolut deloc. Ştiu că sunt mulţi care nu cred în astfel de poveşti, dar noi, aici în comună , am trăit pe pielea noastră astfel de situaţii“, a povestit Maria Stanciu.

Localnicii din comuna doljeană Amărăştii de Jos îşi aduc aminte că în urmă cu 10 ani un bărbat a fost dezgropat pentru că îşi bântuia familia. Fiica defunctului a căzut la pat la şase săptămâni de la înmormântarea acestuia, iar medicii nu au putut să îi pună un diagnostic.

După ce i-au ars inima, Floarea Ceapă şi-a revenit. „Toată lumea zicea că tata este strigoi, iar din această cauză m-am îmbolnăvit. Chiar nu ştiu ce să cred, dar pot să spun că nici în ziua de astăzi, după 10 ani de la moartea, lui nu mă simt foarte bine. La noi în comună, când moare un om, toată lumea se sperie şi cred că se trabsformă în strigoi“, a precizat doljeanca. Sătenii au mai povestit că există şi strigoi care se reîntorc la familie, însă nu a pentru a face rău.

Oamenii din comuna doljeană Amărăştii de Jos au mai declarat că înainte să fie dus la groapă mortul trebuie înţepat cu o seringă în buric, iar astfel nu o să se mai transforme în strigoi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ