Roșia Montană, zbor deasupra unui cuib de cuci

| 09 sep, 2013

Puterea încearcă minimalizarea manifestației din Piața Universității. Iritarea publică se întețește, lumea iese zilnic în stradă, televiziunile sunt declarate dușmanul popular. Comunicarea puterii e dezastruoasă.

Antonescu și Ponta conduc o coaliție politică de guvernământ. Au câștigat împreună, pe valul antibăsismului, alegerile locale și parlamentare. Au format împreună un Cabinet. Care a aprobat un proiect de lege, cel privind exploatarea de la Roșia Montană, trimis Parlamentului spre dezbatere.

Pe valul (încă firav, atunci) al protestelor antiguvernamentale, Ponta se dezbracă de haina premierului, o pune pe el pe cea a deputatului și anunță că votează contra. Lumea se crucește. În paralel, mediatic, puterea încearcă minimalizarea manifestației din Piața Universității. Iritarea publică se întețește, lumea iese zilnic în stradă, televiziunile sunt declarate dușmanul popular. Comunicarea puterii e dezastruoasă.

Duminică se atinge masa critică. Antonescu nu stă nici el degeaba. Întâi, pe fondul indignării generale pe care a generat-o tragedia copilului mâncat de maidanezi, îl plesnește scurt, din fugă, pe Oprescu, eterna soluție pesedistă de rezervă pentru prezidențiale. Apoi, în timp ce manifestanții ocupă un ditamai bulevardul, își amintește subit că n-a reușit să preia puterea într-un an și se declară, în direct, liderul Opoziției. Astăzi, ca să fie tacâmul complet, anunță și el că e împotriva proiectului de lege pe tema exploatării carierei de la Roșia Montană.

Întru definitivarea schizoidiei instituționale și creionarea tabloului de nebunie generală, după ce săptămâna trecută dăduse aviz negativ proiectului și legitimase juridic protestul peren din Piața Universității, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, se trezește astăzi, când coaliția de guvernământ stă să se rupă, că a avizat pozitiv documentul care mai are un pic și dă foc USL-ului.

Scurtul rezumat de mai sus nu se referă la o zi obișnuită din incinta Spitalului 9...

 

P.S. Fostul promotor oficial al redeschiderii exploatării de la Roșia Montană, președintele Traian Băsescu, devenit (mai nou) moderator pe tema asta, o arde intelectual în politica externă și ne anunță că ținem cu americanii în scandalul cu Siria.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 2013
cantautor
un comentator avizat Dl.Ciutacu...
1.consilier ministru Musetescu;(salariul de la stat);
2.locuia(?)intr-un imobil de la stat,(locuinta sociala)..
3.salariat la moguli...de presa,inregimentati politic...
Pare ,intr-adevar ,independent ..........total;
09 sep, 2013
penibil ciutac
penibil
victore, vrei sa iti arati independenta? mai stii cum te catalogau internautii acum ceva vreme? nu te-ai schimbat frate! vrei sa te dai independent, alaturi de oamenii din strada. Si in plus, nu uiti ca esti antibasist, si arunci o vorba si despre cel care v-a facut mari, traian basescu. ca fara el ati fi fost niste nimeni. Ceea ce incepeti sa deveniti.
09 sep, 2013
rsss
Ciutacu
A aparut iar babuinul???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ