Robert Sighiartău spune că PNL încă nu a luat o decizie privind votul pe proiectul alegerii primarilor în două tururi

| 12 apr, 21:37

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre votul din plenul Camerei Deputaţilor prin care s-a retrimis la comisii proiectul de lege care introduce două tururi de scrutin la alegerile pentru primari, că în partid nu a fost încă luată o decizie şi trebuie să existe o discuţie şi în coaliţie.

 

Deputatul PNL a afirmat că legea în vigoare privind alegerea primarilor prevede alegeri într-un singur tur. ”A fost depus proiect de schimbare a legislaţiei. Astăzi, acest proiect a fost retrimis la comisii, urmează să mai fie o discuţie în coaliţie şi în alte locuri şi urmează să luăm o decizie”, a spus Sighiartău.
El a precizat că de-a lungul timpului, partidele au luat această decizie în funcţie de calculele politice, iar asta nu înseamnă că nu este legitim.
”Nu am avut o discuţie şi această discuţie trebuie să aibă loc în BPN, după Congresul de duminică. Trebuie să facem nişte calcule pragmatice. Va conta tot anul 2024 şi strategia PNL pentru anul 2024. Depinde foarte mult dacă vom fi în alianţă cu cineva, dacă nu vom fi, vom merge singuri. Nici USR nu e avantajat, dacă va fi o bătălie între PNL şi PSD”, a mai spus Robert Sighiartău.
Deputatul PNL a precizat că va trebui să existe o discuţie în partid, pe acest subiect al alegerii primarilor, după alegerea noului preşedinte, Nicolae Ciucă.
Deputatul USR Dan Barba scrie, într-o postare pe Facebook, că ”coaliţia gâfâie din toţi rărunchii” şi dă exemplul a trei proiecte importante, propuse pentru respingere în Camera Deputaţilor, care nu au strâns voturile în şedinţa de plen şi se reîntorc la comisii.
Este vorba de proiectele privind alegerea primarilor în două tururi, DNA-ul pădurilor şi brăţările de proximitate pentru agresori.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ