Români, urmează o veste bună pentru țară! Vom aprinde becul la costuri mai mici

| 18 iul, 2013

Când premierul anunța primele măsuri care au condus la normalizarea situației de la Hidroelectrica, puțini au fost cei care au realizat că, iată, în sfârșit se schimbă și la noi, dar mai ales pentru noi ceva.

Mai în glumă, mai în serios, simțim uneori necesară o asemenea atenționare. Omul de rând, confruntat cu grijile și nevoile cotidiene, are tendința să perceapă numai știrile despre măsurile care-l afectează direct. În România, această tendință a fost determinată și de faptul că, de cele mai multe ori și mai ales în ultimii ani, măsurile care-i afectau direct pe oameni erau restrictive. Nu este un reproș, așa suntem nu numai noi românii ci, statistic vorbind, așa este majoritatea populației de oriunde. Obosiți de tăieri, scumpiri sau concedieri colective, oamenii au ajuns să asculte doar știrile care-i privesc direct și o fac de regulă cu sufletul la gură și inima cât un purice.

Când premierul anunța primele măsuri care au condus la normalizarea situației de la Hidroelectrica, puțini au fost cei care au realizat că, iată, în sfârșit se schimbă și la noi, dar mai ales pentru noi ceva.

Când premierul și ministrul Constantin Niță au tulburat apele băieților deștepți din energie, care jonglau cu certificate verzi și creșteau artificial prețul megawattului, doar câțiva specialiști au devenit mai atenți la miza scandalului. Bazându-se pe o lege dată cu dedicație în 2008, băieții harnici, veseli și deștepți reușiseră să pună la punct un sistem prin care creșteau prețul energiei de cîteva ori. Problema, sesizată și de guvern, era că certificatele verzi care stăteau la baza acestei scamatorii ajungeau să fie decontate direct în facturile de energie ale populației.

În urma măsurilor luate de guvern, care urmăreau să stopeze această speculă, ministrul Constantin Niţă a fost în măsură să declare că preţul energiei electrice ar putea să scadă cu 7-8% până la sfârşitul anului. Aceasta este vestea bună amintită mai sus. Românii vor aprinde becul la costuri mai mici. Ca urmare a amânării tranzacţionării certificatelor verzi, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au anunțat că valoarea facturii la electricitate va scădea din luna august în medie cu 4 - 5% pentru toți cetățenii acestei țări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2013
Try
lepra comunistoida
in aprilie Romania a avut cea mai abrupta cadere a productiei industriale di nEU: 10%. In primele 6 luni din 2013 datoria publica a avut cea ma iamre crestere din 2008 pana acuma, Ponta se imprumuta in draci iar leprese si lingaii din media si televiziuni ne spusn ca e bine. Proasta pamantului si a lumii, curentul s-a scumpit cu 10% deja apana acuma pe anul asta cretino, plus gazul, alimentele si benzina idioato! Iar din Septembrie - Octombrie intra restul scumpirilor, deja aprobata limba pe hemoroizii comunistilor ce estui!
18 iul, 2013
Pișta
precizare
Vă ofticați, nu? Că pe vremea lui taica Băse ați dat numai vești de ne murea speranța.
19 iul, 2013
cititor
iar acum,de vreu-un an incoace,ne pregatim de inmormantare...
18 iul, 2013
dorup
creier cat becul !
Lingusitoare USL-ista , spune-ne si noua cat va pretul gazului la iarna , sau ne incalzim la becul tau ? Nu l-ai gadilat destul pe Ponta ca sa te bage in seama ?
18 iul, 2013
cantautor
energie
"trompeta" usl-ista ,cand a fost cresterea cu 10%,unde erai?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ