România a zdrobit Israel la Cupa Davis

| 08 mar, 16:31

Tenismanul român Marius Copil l-a învins pe Bar Tzuf Botzer cu 7-6 (3), 6-3, duminică, în Sala Transilvania din Sibiu, iar România s-a impus cu 5-0 în meciul cu Israelul, din primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.

Copil (24 ani), aflat pe locul 168 în lume, a încheiat destul de repede conturile cu Botzer (21 ani), jucător mult inferior din punct de vedere al clasamentului ATP (locul 893), dar cu un joc bun, excelând mai ales la serviciu.

În primul set cei doi au mers cap la cap, ajungând în tiebreak, unde Copil a fost condus cu 3-1, dar a reușit să revină spectaculos și să se impună cu 7-3.

În setul al doilea, Copil a rupt echilibrul destul de repede, cu un break la 2-1 pentru el, iar apoi și-a conservat avantajul, învingând cu 7-6 (3), 6-3.

Românul a reușit nu mai puțin de 23 de ași în acest meci.

În celălalt meci de duminică, Adrian Ungur l-a învins pe Edan Leshem cu 6-4, 6-2.

Citeşte şi: România învinge Israel în Cupa Davis. Dublul Mergea/Tecău a adus punctul decisiv sub privirile lui KLAUS IOHANNIS

Vineri, în primele meciuri de simplu, Ungur l-a învins pe Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0, iar Marius Copil a dispus de Dudi Sela cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, pentru ca sâmbătă, în meciul de dublu, Florin Mergea și Horia Tecău să treacă de perechea Botzer/Leshem cu 6-3, 6-4, 6-4.

România a învins Israelul în toate cele patru confruntări din Cupa Davis, dar primele trei au avut loc în urmă cu foarte mult timp. În 1962, România se impunea cu 4-1 la București, în primul tur al competiției (zona Europa), în 1969 tricolorii învingeau cu 5-0, tot la București, în sferturile Zonei B din Europa, iar în 1971, la Tel Aviv, România se impunea din nou cu 5-0, tot în sferturile Zonei B.

Echipa Slovaciei va fi adversara României în turul al doilea al Cupei Davis, în Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa, după ce a învins formația Sloveniei, la Bratislava. Meciul cu Slovacia va avea loc pe teren propriu, în perioada 17-19 iulie, iar învingătoarea va disputa barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ