România ar putea avea un centru regional pentru pregătirea personalului din securitatea aeronautică

| 10 mai, 2013

Înfiinţarea în România a unui centru regional dedicat pregătirii personalului din zona siguranţei şi securităţii aeronautice a fost agreată, vineri, de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi reprezentanţi ai Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale şi ai Comisiei Europene, informează ministerul de resort.

Potrivit unui comunicat al MT, Relu Fenechiu s-a întâlnit, vineri, cu o delegaţie compusă din preşedintele Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI), Roberto Kobeh Gonzalez, secretarul general al OACI, Raymond Benjamin, şi Henrik Hololei, directorul de cabinet al vicepreşedintelui Comisiei Europene Siim Kallas.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii OACI şi cei ai CE au subliniat nivelul înalt la care se situează aviaţia civilă din România în ceea ce priveşte implementarea standardelor internaţionale din domeniul siguranţei şi securităţii aeronautice.

De asemenea, a fost agreată înfiinţarea în România a unui centru regional, certificat de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale, care va fi dedicat pregătirii personalului din zona siguranţei şi securităţii aeronautice. Ţinând cont de gradul mare de expertiză existent la nivelul ţării noastre, acest centru va asigura pregătirea personalului aeronautic din România dar şi a specialiştilor din regiune. "Un avantaj strategic important îl reprezintă şi poziţia geografică a României, aflată la graniţa Uniunii Europene şi, de aceea, există un potenţial mare de a asigura capacitatea de pregătire pentru personalul aeronautic din ţările care, încă, nu sunt membre ale Uniunii", se menţionează în comunicatul MT.

În plus, ministrul Transporturilor a subliniat că una dintre priorităţile ministerului o reprezintă dezvoltarea traficului aerian pe rutele interne, fapt ce va necesita modernizarea infrastructurii de transport aerian, dar şi introducerea, cu respectarea legislaţiei europene specifice, a serviciilor publice de transport aerian pe anumite rute.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ