România are spadasini de aur: Ana Maria Brânză şi Tiberiu Dolniceanu au triumfat la CE

| 19 iun, 2013

Sportiva română Ana Maria Brânză a cucerit medalia de aur în proba individuală de spadă, miercuri seară, la Campionatele Europene de scrimă de la Zagreb. Aceasta a fost completată de sportivul Tiberiu Dolniceanu care a cucerit şi el medalia de aur în proba de sabie din cadrul Campionatelor Europene de scrimă.

Ana Maria Brânză, vicecampioană olimpică la Beijing în 2008, a învins-o în ultimul act pe italianca Francesca Quondamcarlo, cu 15-11, după ce în semifinale trecuse de poloneza Renata Knapik, cu 15-9, iar în sferturile de finală câştigase în faţa italiencei Rossella Fiamingo, cu 15-8.

Ana Maria, cvadruplă campioană europeană, dar numai cu echipa, mai avea o medalie de argint, la individual, în 2008, la Europenele de la Kiev, dar şi un titlu mondial cu echipa, în 2010 la Paris, şi o medalie de bronz la Mondialele din 2002 (Lisabona), la individual.

Francesca Quondamcarlo o învinsese în semifinale cu 15-8 pe unguroaica Emese Szasz, care s-a ales astfel cu medalia de bronz.

Tiberiu Dolniceanu l-a învins, în finală, cu scorul de 15-11, pe rusul Alexei Iakimenko. Sportivul român l-a învins în semifinalele probei individuale de sabie cu 15-8 pe alt rus, Nikolai Kovalev, triplu campion mondial cu echipa şi medaliat cu bronz la JO 2012 în proba individuală. În sferturi, Dolniceanu trecuse de compatriotul său Ciprian Gălăţanu cu 15-6.

Dolniceanu e campion mondial cu echipa în 2009 (Antalya), vicecampion olimpic (Londra) şi european (Legnano) anul trecut, tot cu echipa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ