România, criticată în raportul anual al Departamentului de stat al SUA din cauza discriminărilor și a corupției

| 14 apr, 10:59

România este criticată dur de americani. În raportul anual al Departamentului de stat al SUA, ţara noastră este pusă la colţ mai ales din cauza discriminărilor şi a corupţiei. Parlamentarii sunt şi ei în centrul atenţiei din cauza blocării unor investigaţii prin imunitatea de care se bucură

Corupţia, în special în rândul oficialilor, este o problemă care persistă în România, iar confiscarea averilor obţinute ilegal este greoaie şi întâmpină numeroase obstacole, subliniază Departamentul american de Stat.

Direcția Națională Anticorupție a continuat să investigheze cazurile de corupție care implică funcționari politici într-un ritm constant pe tot parcursul anului. Însă Parlamentul a votat de multe ori împotriva ridicării imunității membrilor săi pentru a permite începerea urmăririi penale pentru corupție, arată Raportul anual despre Drepturile Omului.

Mita şi conflictele de interese sunt pe primele locuri în privinţa actelor de corupţie subliniate de Departamentul de stat al SUA. Iar sancţiunile se lasă prea mult aşteptate.

Darea de mită este comună în sectorul de stat, în special în sistemul medical. Conflictele de interese şi nerespectarea standardelor etice în rândul administraţiei publice, în general, rămân probleme în toate cele trei puteri din stat. În ceea ce priveşte procesele de corupţie, verdictele au fost adesea lipsite de constanţă, iar sentinţele au variat între infracţiuni similare. Aplicarea deciziilor instanţelor a fost îngreunată de probleme de procedură, în special în ceea ce priveşte confiscarea averilor, mai notează raportul americanilor.

Nici modul de elaborare a legilor nu este bine văzut în raportul Departamentului de stat.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului şi presa s-au plâns în repetate rânduri că executivul aplică legea inadecvat şi fără constanţă. Guvernul şi Parlamentul au redactat şi adoptat legi în mod netransparent, iar Guvernul a continuat să impună un număr mare de ordonanţe guvernamentale fără analiza Parlamentului, ceea ce i-a crescut puterile legislative, subliniază raportul privind drepturile omului.

Discriminarea diverselor categorii etnice sau sexuale reprezintă încă un motiv de îngrijorare în România. În plus, violenţa împotriva femeilor şi abuzurile la care sunt supuşi copiii, dar şi neglijarea lor, reprezintă în continuare probleme grave, atrage atenţia Departamentul american de Stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ