România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în martie

| 04 mai, 13:32

Volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 18,4% în martie, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,1% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,4%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 3,6%, cele de produse non-alimentare au crescut cu 2,5%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,5%. 

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (18,4%), Luxemburg (14,8%), Bulgaria (6,2%) şi Irlanda (6,1%), iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Danemarca (minus 4,9%) şi Belgia (minus 2,2%). 

Comerţul cu amănuntul a scăzut în martie cu 0,5% în zona euro şi cu 0,7% în UE 28. Vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au înregistrat un declin de 1,3% în UE, în timp ce vânzările de produse non-alimentare şi cele de combustibili au scăzut cu 0,6% şi, respectiv, 0,1%. 

În martie, comparativ cu luna precedentă, România a înregistrat a patra creştere a volumului comerţului cu amănuntul, cu un avans de 0,5%, expansiuni mai mari fiind înregistrate doar de Finlanda (1,1%), Slovacia (0,9%) şi Bulgaria (0,8%). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Portugalia (minus 5,2%), Danemarca (minus 3,9%) şi Estonia (minus 1,8%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ