România rămâne fără o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio

| 13 oct, 15:53

Halterofilul român Gabriel Sîncrăian a fost descalificat de la Jocurile Olimpice din Brazilia, pentru încălcarea regulilor antidoping, iar rezultatele sale au fost anulate, informează joi site-ul oficial al Federației Internaționale de Haltere, citat de Agepres. Gabriel Sîncrăian a câştigat bronzul olimpic la categoria 85 de kilograme după ce şi-a depăşit cu 20 de kg cel mai bun rezultat din carieră.

În comunicatul federației internaționale se arată ca în total sunt patru halterofili descalificați. Pe această listă, în afară de Gabriel Sîncrăian mai figurează sportivii Tomasz Zielinski (Polonia), Izzat Artikov (Kirghizstan) și Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia).

După cum precizează documentul, Gabriel Sîncrăian a fost descalificat pentru consum de testosteron.

Federația Internațională de Haltere precizează că nu va face comentarii, până la finalizarea cazurilor.

Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, urmând să îi fie retrasă medalia.

La testul antidoping  proba A a fost negativă, dar pentru că era prea mare nivelul de epitestosteron, s-a cerut şi proba B.  Tot atunci, Gabriel Sîncrăian  declara că nu a primit nicio informare oficială: „Nu mi-e teamă, nu am de ce să îmi fie teamă”.

În vârstă de 27 de ani, Sîncrăian a fost o adevărată revelaţie la Rio, după ce a ridicat un total de 390 de kilograme.

Cu performanţa de la RIO, Sîncrăian ajunsese la doar 6 kilograme de recordul mondial.

Tag-uri: haltere, olimpiada
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ