România TV: Crin Antonescu se află în picaj liber în sondaje

| 14 sep, 2013

Crin Antonescu, preşedintele PNL şi viitorul candidat la alegerile Prezidenţiale a ajuns să fie de abia pe locul 5 ca nivel de încredere al românilor. Şi scorul partidului său este de doar 19 la sută, mult sub PSD şi foarte apropiat de cel al PDL, potrivit unui nou sondaj Sociopol, citat de România TV.

Preşedintele PNL Crin Antonescu se bucură în rândul românilor de un nivel de încredere de 24%, mult sub cel al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care are 49% sau al premierului Victor Ponta, cu 41%. De altfel, şi primarul general al Capitalei,  Sorin Oprescu, se află în sondaje deasupra liderului PNL cu 36%, conform sondajului Sociopol, notează RTV.net.

De asemenea, există un alt lider PNL, Klaus Iohannis, care are un nivel de încredere mult mai ridicat decât Crin Antonescu, de 37%. Preşedintele României, Traian Băsescu, are un nivel de încredere de doar 23%.

Dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri, atunci românii nu s-ar înghesui la urne. 52% dintre români spun că nu se vor prezenta la vot, în timp ce doar 36% dintre români ar fi dispuşi să meargă la scrutin.

În privinţa partidelor pe care le-ar vota pentru Parlamentul European, PSD are un procent de peste 40%, în timp ce PNL se află mult sub, cu doar 19% intenţie de vot, un nivel mai apropiat de scorul pe care l-ar obţine PDL, adică 15%.

Românii sunt foarte mulţumiţi şi mulţumiţi de activitatea premierului Victor Ponta - 52% dintre români spun asta, în timp ce Traian Băsescu este privit în acelaşi fel de 18% din populaţie.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-12 septembrie pe un eşantion de 1017 de persoane, cu o marjă de erore de ±3,2%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ