România TV: Dragnea cere o discuţie de urgenţă în USL: "Ţara nu poate fi guvernată aşa"

| 27 sep, 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, vineri, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu "acest USL", scrie România TV.NET.

Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumit de colaborarea cu PNL din cadrul USL şi cere o discuţie de urgenţă în coaliţie, nemulţumit de proiectele PNL privind descentralizarea sau legea electorală. "Trebuie să vedem dacă avem puterea să ducem împreună la capăt ce am promis în campania electorală. Ţara nu poate fi guvernată aşa", a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a adăugat că încă mai aşteaptă din partea liberalilor propuneri privind redactarea actului normativ.

"Încă aştept puţin opinii şi propuneri din partea colegilor (liberali - n.r.). Să sperăm că săptămâna viitoare vom avea o discuţie pe acest subiect şi pe legea 315, dar şi pe pachetul de descentralizare. Eu aştept cu mare drag şi cu mult respect, dar nu pot sta la nesfârşit să blocăm un proces atât de important. Îmi voi folosi atribuţiile şi competenţele stabilite de lege pentru a promova aceste acte normative, pentru că, în paralel, eu am transmis şi structurilor asociative din administraţia locală aceste acte normative", a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Ministrul Liviu Dragnea a adăugat că Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare ar putea fi modificată mai degrabă printr-un proiect de lege decât printr-o ordonanţă a Guvernului.

"Suntem în faza în care, împreună cu partenerii politici din coaliţie, vrem să ajungem la un punct de vedere comun, dar vă spun cu certitudine că nu renunţ la ideile şi obiectivele cu care am intrat în Guvern. Oricum, procedura este că ajunge în Guvern şi se poate transforma ori în Ordonanţă, ori în proiect. Poate cea mai bună variantă ar fi un proiect de lege de modificare a Legii 315. (...) Aici nu e vorba de nervozitate, ci de realism, fiindcă este nevoie ca în acest an măcar să finalizăm acest proces de modificare a Legii 315. Dacă nu putem modifica Constituţia, nu putem să stăm indiferenţi la o eventuală blocare a acestui proces de descentralizare şi regionalizare", a mai spus viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ