România TV: Gigi Becali cere să fie LIBER de Sărbători. Ce îi scrie lui Băsescu

| 13 dec, 2013

Gigi Becali ar putea fi liber pentru o zi, în perioada Sărbătorilor de iarnă, el urmând să depună o cerere în acest sens în zilele următoare. De asemenea, omul de afaceri, care are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat în mai multe dosare, are un mesaj şi pentru preşedintele Traian Băsescu, referitor la posibilitatea de fi eliberat mai devreme în urma modificării Legii amnistiei şi graţierii.

Gigi Becali cere să fie liber de Sărbători, pentru a putea sta măcar o zi alături de familie. Omul de afaceri vrea ca, până luni, să depună o cerere în acest sens, aceasta urmând să fie analizată de conducerea penitenciarului unde este încarcerat.

Gigi Becali are dreptul să ajungă acasă pentru 24 de ore de Sărbători, evident în condiţii impuse de penitenciar.

Soliciarea sa va fi analizată de o comisie formată din conducerea penitenciarului unde îşi ispăşeşte pedeapsa şi din reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Ce îi scrie Becali lui Băsescu

De asemenea, Gigi Becali îi va trimite un mesaj scris preşedintelui Traian Băsescu, după ce în ultimele zile s-a speculat că modificarea Legii amnistiei şi graţierii ar viza favorizarea sa, alături de alte personalităţi condamnate pentru diverse infracţiuni. Anunţul a fost făcut de avocatul Cătălin Dancu.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV: DECLARAŢII INCENDIARE: "Mă tem ca Gigi Becali să nu fie ucis în închisoare"

"Domnul Becali pregăteşte în acest moment, prin intermediul meu, un memoriu ce va fi înaintat preşedintelui României, Traian Băsescu. Memoriul este în legătură cu problema dosarului ce a făcut obiectul dezbaterii publice până acum câteva zile. Căile pe care le urmăm vor fi numai cele legale, nu cu discuţii la miezul nopţii sau cu legi preferenţiale pentru domnul Becali. Parlamentul nu lucrează pentru domnul Becali şi nu avem nevoie de acest tip de susţinere", a spus, la România TV, avocatul Cătălin Dancu.

Ultimul mesaj transmis de Becali din puşcărie

Ultima persoană care a discutat cu Gigi Becali în aceste zile este Dumitru Dragomir, fost preşedinte la Liga Profesionistă de Fotbal. Acesta a declarat, pentru România TV, că a fost sunat de omul de afaceri din penitenciar şi că la telefon acesta a părut "la fel de optimist ca atunci când era în libertate".

"M-a sunat Gigi Becali din puşcărie şi eu i-am zis să stea liniştit, că avocaţii i-au deschis o cale, şi să nu facă valuri prea mari, că lumea e suspicioasă şi rea. Eu îi recomand să stea cât mai în umbră. Normal că şi-ar dori să fie liber, să fie acasă de Crăciun sau de Revelion, dar acum, după tot tam-tamul care s-a făcut zilele astea pe ce s-a întâmplat în Parlament, mi-e teamă că nu va ajunge acasă", a spus, pentru România TV, Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

CITEŞTE ŞI: Veste bună pentru Becali înainte de Sărbători. Vezi anunţul făcut de ANRP

Mitică Dragomir a precizat că a fost convins că Gigi Becali va beneficia, în cele din urmă, de regim de detenţie deschis şi că îi pregătise şi un birou la sediul LPF, înainte de a fi schimbat din funcţie, dar se îndoieşte că actuala conducere a Ligii îl va ajuta pe finanţatorul Stelei.

"Eu am vrut să-l ajut să iasă la muncă, i-am spus că îl aduc la LPF şi îi făcusem şi un birou unde ar fi lucrat pentru Steaua lui, care acum, fără el, a ajuns de râsul Europei. Mi-a şi spus că trebuia să dezvolt mai mult ce am spus cu munca, dar lumea a crezut că îl aduceam eu la Ligă să taie frunză la câini sau să tundă iarba. Nu cunosc strategia noilor conducători de la Ligă, dar mi-e teamă că dacă le sugerez eu să-l ajute pe Becali, vor face exact invers", a mai spus Dumitru Dragomir.

Fostul şef al Ligii a menţionat că starea de spirit a lui Gigi Becali părea una bună: "Era optimist, cu încrederea lui îi Hristos. Trăieşte în lumea lui. Era la fel de optimist ca în libertate".

După ce a fost readus o perioadă la Penitenciarul Jilava, Gigi Becali a fost transferat, joi dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, reprezentanţii unităţii de detenţie din judeţul Constanţa declarând că acesta va sta tot la secţia de la Valea Seacă, dar va avea regim deschis, şi nu semideschis, ca până acum.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ