România TV: Liderul sindical Vasile Marica a lansat zvonul privind scăderea salariilor bugetarilor

| 26 sep, 2013

Conform unor surse din cadrul ANAF citate de ROMÂNIATV.NET , autorul zvonurilor privind scăderea salariilor bugetarilor este președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, Vasile Marica. De altfel, Premierul Victor Ponta a respins categoric o astfel de variantă și a punctat că nu știe care este sursa zvonurilor.

Conform surselor citate, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe Vasile Marica a trimis în ultimele zile, în mod repetat, mailuri către angajații din ANAF în care îi anunța pe aceștia că Guvernul pregăteste, pe langa concedieri de personal, şi taieri de salarii cu procente cuprinse între 40%-60%, notează RomâniaTV.net.

Mai jos, redăm conținutul integral al mesajului transmis de Vasile Marica catre angajatii ANAF.

"Listele cu fiecare salariat al MFP, ANAF si al directiilor regionale, cuprinzand salariul actual si salariul diminuat cu valori cuprinse intre 40-60% au fost finalizate si au fost transmise la Bucuresti inca de ieri, 23 septembrie 2013.

Facem precizarea ca va informam permanent cu privire la acest aspect foarte important, pentru a nu fi trasi la raspundere ca nu v-am adus la cunostinta in timp util despre ceva ce ne afecteaza direct, pe fiecare dintre noi..

Avand in vedere modul in care s-a facut reorganizarea si consecintele acesteia, consideram ca este mult mai bine sa ne luam masuri de precautie si sa nu pornim de la ideea gresita ca „noua nu ni se poate intampla".

Fiecare dintre noi trebuie sa aiba grija de veniturile lui, iar impreuna de veniturile noastre.

Cei care au crezut ca reducerea veniturilor se face doar pe fondul total de salarii s-au inselat, reducerea se aplica fiecaruia dintre noi in functie de gradul profesional si gradatia corepunzatoare, conform grilei din actuala lege privind salarizarea in sectorul bugetar - Legea 284/2010.

Raspundem si intrebarilor unor colegi de-ai nostri referitor la sindicate

-        Sindicatul este organizatia sindicala infiintata la nivel de unitate, in cazul nostru la nivel judetean, care are personalitate juridica proprie si care isi administreaza fonduri la nivel local

-        Federatia este compusa din mai multe sindicate care au personalitate juridica proprie, infiintate la nivel judetean, al municipiului Bucuresti, dar si la nivelul MFP si ANAF

-        Confederatia este o asociere intre federatii sindicale

Noi am militat pentru descentralizare si infiintare de sindicate proprii la nivel judetean pentru a pastra fondurile la nivel teritorial, pentru a putea sprijini membrii de sindicat imediat prin acordarea de ajutoare, asistenta juridica, etc

Deciziile privind administrarea fondurilor organizatiei sindicale se iau de catre organele de conducere ale fiecarui sindicat teritorial in parte.

-        Grupa sindicala este o subdiviziune a unui sindicat, care nu are personalitate juridica, nu administreaza fonduri proprii si nu poate obtine reprezentativitate proprie in raport cu autoritatile si conducerea institutiei

Daca mai sunt intrebari privind rolul si ierarhia in institutia sindicala, va stam la dispozitie de fiecare data.

VASILE MARICA

Presedinte Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ