România va avea dreptul sa înscrie în ediţia viitoare a cupelor europene la fotbal patru echipe

| 27 ian, 2014

România va avea dreptul sa înscrie în ediţia viitoare a cupelor europene la fotbal patru echipe, graţie locului 18 ocupat în clasamentul coeficienţilor UEFA, precizează site-ul Federaţiei Română de Fotbal (FRF).

România va avea dreptul să înscrie campioana în Champions League, vicecampioana, echipa clasată pe locul 3 şi câştigătoarea Cupei României-Timişoreana în Europa League, ''dar asta nu înseamnă că locul 4 la finele stagiunii competiţionale 2013-2014 a campionatului Ligii I va avea asigurat locul în Europa League'', precizează FRF.

Este ultimul sezon competiţional când, în cazul în care câştigătoarea Cupei României-Timişoreana va cuceri şi titlul de campioană, calificându-se implicit în Liga Campionilor, finalista Cupei României va trece în Europa League, urmând să ocupe poziţia rezervata ocupantei locului 3. Pe cale de consecinţă, vicecampioana va avansa în locul câştigătoarei Cupei.

Dacă finala Cupei României-Timişoreana va fi adjudecată de o echipă care va încheia campionatul sub locul 3, ocupanta locului 4 nu va avea drept de acces în Europa League. În cazul în care Cupa va fi câştigată de echipa care va încheia actualul sezon competiţional pe locurile 2 sau 3, ocupanta locului 4 va intra în Europa League, urmând sa preia poziţia locului 3.

Campioana va intra în întrecere în al doilea tur preliminar al Champions League, jocuri tur-retur programate în zilele de 15/16 şi, respectiv, 22/23 iulie. Următoarele tururi de calificare se vor disputa la 29/30 iulie şi 5/6 august (turul al III-lea) şi, respectiv, 19/20 şi 26/27 august (play-off-ul).

Vicecampioana şi ocupanta locului 3 (sau, în cazul aplicării regulii echipei care ar izbuti eventul, ocupanta locului 3 şi finalista Cupei/sau ocupanta locului 4 şi una dintre echipele de pe locurile 2 sau 3, dacă una dintre acestea doua din urma va cuceri Cupa) vor demara competiţia în al doilea tur preliminar al Europa League (meciuri pe 17 şi 24 iulie), precizează FRF.

Tragerea la sorţi a partidelor din primele două tururi de calificare este prevăzută pentru ziua de 23 iunie.

Câştigătoarea Cupei României va intra în competiţie în al treilea tur preliminar al Europa League, jocurile urmând să aibă loc pe 31 iulie şi 7 august.

Tragerea la sorţi a tuturor partidelor din acest al treilea tur de calificare (UCL şi UEL) se va desfăşura la data de 18 iulie, în timp ce tragerea la sorţi a întâlnirilor din play-off (21 şi 28 august, în Europa League) e prevăzută pentru ziua de 8 august.

Începând cu sezonul competiţional 2015-2016 al cupelor europene, în cazul în care câştigătoarea Cupei se va califica în Champions League, echipa cel mai bine clasată (dar neeligibilă conform poziţionării din campionat) se va califica în Europa League în locul finalistei Cupei. Deci, în cazul de mai sus, finalista Cupei nu va mai avea acces în UEL.

Tag-uri: Cupele europene, FRF, UEFA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ