România va deveni independentă din punct de vedere energetic în 5-10 ani

| 03 mai, 2013

Premierul Victor Ponta consideră că România va deveni, în următorii 5-10 ani, independentă din punct de vedere energetic. Șeful Guvernlui a precizat că în cursul acestui an speră să inaugureze conexiunea de gaze cu Republica Moldova.

"În cursul acestui an sper că putem inaugura conexiunea de gaze cu Republica Moldova, deci putem să şi exportăm şi într-o perioadă de 5-10 ani, repet pentru politicieni perioada este prea lungă, dar pentru o companie importantă şi un domeniu economic este o perioadă foarte scurtă, România va fi independentă din punct de vedere energetic", a declarat premierul Victor Ponta.

Acesta a spus că este important ca zona Mării Negre, prin investiţiile făcute în special de OMV Petrom, dar şi de alte companii mondiale de renume, să devină rezervorul energetic de care România are foarte mare nevoie.

Premierul a subliniat că într-o perioadă de timp care poate părea lungă pentru politicieni, dar de fapt este scurtă pentru marile companii, 4-5-6-7 ani, producţia şi de gaze şi de ţiţei din Marea Neagră ar trebui să poată acoperi integral necesităţile industriei şi ale populaţiei româneşti şi să facă din România într-adevăr un jucător important pe această piaţă.

"Constanţa înseamnă nu doar zona de turism şi litoral şi înseamnă, de asemenea, poarta prin care resursele energetice, gaz şi ţiţei, vor intra în România din explorările şi exploatările din Marea Neagră", a adăugat Ponta.

"Pe 22 mai va fi un Consiliu European special dedicat problemelor pe energie, pentru că toată Europa are o problemă de competitivitate şi are o problemă de dependenţă energetică. (...) România este privilegiată faţă de alte ţări, se pare că în luna iunie o să avem vestea bună privind semnarea proiectului Nabucco. Deci, România este într-o poziţie privilegiată de care trebuie să ştie să profite în anii care urmează", a mai spus Ponta.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ