RomâniaTV.net: Sunetul cutremurelor din Galaţi: Ascultă cum trosneşte pământul VIDEO

| 05 oct, 2013

Înregistrare inedită, la România TV: sunetul seismelor din Galaţi. Înregistrarea a fost făcută de cercetători.

 

 

Situaţie alarmantă în judeţul Galaţi, unde cutremurele nu mai contenesc. Alte două seisme au zguduit vineri noapte satul Izvoarele, după ce alte 4 cutremure au avut loc vineri după amiază, cel mai mare, cu magnitudinea de 3,8.

Localitatea Izvoarele s-a cutremurat din nou vineri seară. Primul seism, cu magnitudinea 3.4 pe scara Richter, a avut loc la ora locală 21:08 la o adâncime de 9 km. Oraşele apropiate de epicentru au fost Galati (16km), Braila (31km), Macin (38km), Tecuci (51km), Focsani (59km).

Cel de-al doilea seism, cu magnitudinea de 2.6 pe scara Richter, s-a produs la ora locală 21:10, la o adâncime de 6 kilometri, având intensitatea în zona epicentrală 2.6 pe scara Mercalli. Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Galati (15km), Braila (29km), Macin (36km), Tecuci (53km), Focsani (59km).

În ultimele două săptămâni au avut loc aproximativ 100 de cutremure. Între timp, specialiştii au montat peste tot aparatură ca să vadă ce se întâmplă.

 



 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 2013
Nicu
Cutremurele de aici se datoreaza fenomenului de tasare a stratelor purtatoare de zacamintede petrol si gaze, dupa ce presiunea de strat a fost diminuata in urma extractiei hidrocarburilor. Aceste zacaminte se gasesc impregnate in roci poroase (inclusiv nisipuri si alte roci neconsolidate), foarte instabile in cazul aparitiei unor dezechilibre barice intre stratele adiacente.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ