Românii arestați în Muntenegru pentru tentativa de a vinde arme rebelilor columbieni vor fi extrădați în SUA

| 19 dec, 2014

Autoritățile din Muntenegru au început procedurile de extrădare către SUA a celor doi români și a italianului arestați săptămâna aceasta pentru că au încercat să vândă arme grupării teroriste columbiene FARC, scrie publicația The New York Times, care citează Associated Press.

Potrivit directorului biroului Interpol din Muntenegru, cei trei au fost puși sub acuzare de justiția americană pentru trafic cu arme. Dacă vor fi găsiți vinovați, românii Cristian Vintilă și Virgil Flaviu Georgescu, în vârstă de 44 de ani și, respectiv, 42 de ani, precum și italianul Massimo Romagnoli, în vârstă de 43 de ani, riscă să fie condamnați la închisoare pe viață. Ei au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să negocieze cu traficanți de arme, care erau de fapt agenți sub acoperire ai Administrației antidrog din SUA.

Citește și: Maior: SRI a contribuit la arestările din Muntenegru în cooperare cu SUA

Armele pe care doreau să le livreze Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC) urmau să fie folosite și împotriva ofițerilor americani, Statele Unite sprijinind militar guvernul de la Bogota în lupta împotriva acestei grupări ce este înscrisă de Administrația de la Washington pe lista organizațiilor teroriste.

Procurori români din cadrul DIICOT au participat împreună cu autoritățile judiciare din SUA și Muntenegru la operațiunea în urma căreia cei trei au fost arestați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ