Românii care călătoresc în străinătate primesc atenţionări prin SMS din partea MAE

| 28 ian, 2014

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate primesc atenţionări prin SMS din partea MAE, informează un comunicat al diplomaţiei române.

Potrivit sursei citate, MAE a început o campanie de conştientizare a opiniei publice în ceea ce priveşte necesitatea respectării condiţiilor de şedere legală în Japonia, din 16 ianuarie, prin care cetăţenii români primesc pe telefonul mobil, la intrarea în Japonia, un mesaj cu următorul conţinut: 'Perioada de şedere legală fără obligativitatea de a deţine viza pe teritoriul Japoniei este de maximum 90 de zile. Telefonul Ambasadei României este +81334790311'.

'În contextul în care s-a constatat în ultimul timp o creştere a numărului cetăţenilor români care au fost arestaţi în străinătate pentru trafic de droguri, în special în state în care pedeapsa capitală nu a fost abolită, MAE a decis transmiterea unui mesaj de atenţionare, prin SMS, cetăţenilor români care călătoresc în ţări în care legislaţia locală prevede pedeapsa capitală pentru infracţiunile legate de droguri. În acest caz, mesajul transmis este următorul: 'În acest stat infracţiunile legate de droguri sunt sancţionate cu pedeapsa capitala. Nu transporta pachete pentru alţii! Acestea pot conţine droguri!'', se arată în comunicatul MAE.

Serviciul de alertă prin SMS a fost dezvoltat de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular, în parteneriat cu companiile de telefonie mobilă de pe piaţa românească, încă din octombrie 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ