Rovana Plumb: Vom monitoriza decontaminarea navei Flaminia

| 18 mai, 2013

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că a dat dispoziţii Gărzii de Mediu să monitorizeze procesul de decontaminare a navei Flaminia, pentru a nu exista niciun fel de risc de mediu.

”Este vorba despre decontaminarea acestei nave ce a luat foc pe traseu. Din informaţiile pe care le-am primit, companiile care vor asigura decontaminarea acestei nave au toate echipamentele necesare şi sunt acreditate pentru a face astfel de decontaminări. În plus, am solicitat Gărzii de Mediu să verifice şi să monitorizeze tot acest proces de decontaminare pentru a nu exista niciun fel de risc din punct de vedere al mediului la nivelul cetăţeanului”, a spus Rovana Plumb.

Nava-cargo germană MSC Flaminia, victimă a unui incendiu în Oceanul Atlantic în iulie 2012, a acostat în portul Constanţa pentru o ultimă decontaminare înainte de a fi reparată în România, au anunţat sâmbătă surse oficiale române, citate de France Presse.

Anul trecut, MSC Flaminia, cu o lungime de 300 de metri, a fost victima unei explozii urmate de incendiu, în Atlantic, în timpul unei curse între SUA şi portul belgian Anvers. Nava transporta 2.876 de containere din care 149 conţineau substanţe chimice. O mare parte din substanţele chimice s-au deversat în apă în timpul incidentului, nu mai puţin de 30 de tone de apă astfel contaminată fiind pompate ulterior de o companie daneză. 

Restul încărcăturii rămase pe fundul navei, printre care şi containerele avariate, ar urma să fie extrasă şi tratată în România, a declarat prefectul de Constanţa, Eugen Bola, pentru AFP.

''Au fost luate măsuri de precauţie. Vor fi instalate membrane de protecţie speciale între navă şi cheiul portului pentru a evita ca aceste substanţe să se scurgă în port atunci vor fi extrase containerele'', a explicat oficialul român. Nava va fi reparată pe şantierul naval Mangalia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mai, 2013
alina
Suntem groapa de gunoi a lumii. Cu substantele toxice extrase ce vor face? Bineinteles ca vor ramane la noi cadou!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ