Rovana Plumb, validată ministru delegat pentru fonduri europene. Victor Ponta, ironic la adresa sa şi a lui Sevil Shhaideh

| 29 iun, 10:41

Rovana Plumb propusă pentru a fi ministrul delegat pentru fonduri europene a primit, joi, avizul favorabil al comisiilor de specialitate reunite, deputatul USR Dan Barna apreciind că preşedintele de şedinţă Victor Ponta a făcut mai bine opoziţie, decât PNL, PMP şi USR.

„Obiectivul pentru anul 2017 este acela de a aduce 5,2 milioane de euro (...). Un alt obiectiv este acela de a deschide toate liniile de apeluri. În momentul de faţă avem deschidere în ceea ce priveşte alocarea financiară de 58%, de aceea ne-am propus ca până la sfârşitul anului să avem 100%, iar în ceea ce priveşte contractarea, preluată la 5%, în momentul de faţă suntem la 8, 57% şi vom continua (...)Un alt obiectiv pe care îl avem pe întreg cadrul multianual financiar în ceea ce priveşte simplificare este acela de a facilita participarea beneficiarilor la fondurile europene. (...) acestea sunt în mare obiectivele propuse atât pe termen scurt, cât tot ceea ce înseamnă absorbţie până în anul 2020 la un procent de aprope 70%, urmând ca până în 2023 (...) să ajungem la 100%. Vă asigur că putem să facem lucrul acesta pentru că l-am demonstrat în perioada anterioară de programare, cât am fost la guvernare, că am reuşit de la 7% să ajungem la o absorbţie de 90,44%”, a spus Rovana Plumb.

Victor Ponta i-a reamintit Rovanei Plumb că în perioada 2012-2013 în care a fost atinsă o „absorbţie uriasă”, a existat un minister de sine stătător al fondurilor europene, întrebând-o dacă în calitate de ministru delegat îşi va putea îndeplini obiectivele, susţinând că există şi un precedent – în urmă cu două săptămâni ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh i-a retras atribuţiile.

„Ar fi fost mult mai eficient dacă ar fi fost un cadru instituţional separat care să gestioneze fondurile europene, dar având în vedere că s-a intrat în procedura de acreditare s-a dorit să se evite orice risc în ceea ce priveşte întârzierea pe proceduri”,a răspuns Rovana Plumb,

Tag-uri: Rovana Plumb
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ