RTV.NET: Începe construcţia primei universităţi de la ţară, din România

| 20 iun, 2013

Începe construcţia primei universităţi de la ţară din România. Primăria Floreşti, din judeţul Cluj, a semnat un contract cu o asociaţie creştină iar primii studenţi vor învăţa la ţară peste doi ani, potrivit rtv.net.



Viitorii studenţi se vor putea bucura de viaţa liniştită de la țară și de costuri mult mai reduse decât într-un centru universitar ca Cluj-Napoca. Unii absolvenţi de liceu spun că ar merge să studieze la ţară, alţii însă nici nu vor să audă de aşa ceva.

Autorităţile din comuna Floreşti vor concesiona un teren de 10 hectare pentru construirea campusului universitar.

Proiectul include şi spații verzi, un teren de sport dar și spații de cazare pentru studenți și profesori.

Primarul spune că universitatea va avea cu siguranţă succes pentru că sunt foarte mulţi tineri în comună. El recunoaşte că este o situaţie oarecum hilară pentru că nu există un liceu în această comună, dar va exista o universitate.

Pe de altă parte, autorităţile spun că dacă se va construi această universitate vor fi aduşi bani la buget. Doar concesionarea terenului va costa 12.000 de euro pe lună.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ