RTV.NET: Macovei: Antonescu şi Zgonea pregătesc la nivel emoţional graţierea lui Becali

| 22 mai, 2013

Monica Macovei a analizat amestecurile în justiţie ale premierului Ponta, din ultimile zile,  precum şi simpatia liderilor USL pentru Gigi Becali, condamnat la 3 ani de închisoare, scrie RTV.NET.

Monica Macovei a scris pe blogul său că "Victor Ponta si-a intensificat atacurile la adresa justitiei: le-a transmis judecatorilor ca nu vrea sa vada in inchisoare persoanele pe care le simpatizeaza".

Europarlamentarul PDL a adus în discuţie si subiectul "simpatiei" declarate a prim-ministrului pentru Gigi Becali, cu cateva ore inainte de pronuntarea sentintei de condamnare.

"Victor Ponta a demonstrat in aceste zile cat se poate de clar coalizarea cu inculpatii impotriva justitiei. S-ar putea ca aceste personaje sa fie simpatice multora, dar ori legea este egala pentru toti, ori nu. Legea trebuie sa se aplice egal, si nu in functie de simpatii sau notorietate" a declarat Monica Macovei.

Aceasta a scris si despre declaratiile lui Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, în contextul unei posibili gratieri a lui Gigi Becali.

"Presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistrati este inacceptabila. I se adauga si declaratiile de simpatie lansate de cei doi presedinti ai Parlamentului, Antonescu si Zgonea, 'intristati' de decizia instantei de a-l condamna pe Becali si pregatind, la nivel emotional, terenul pentru cererea de gratiere. Altfel, nu ar exista in acest moment niciun motiv obiectiv pentru ca Gigi Becali sa primeasca gratierea. Nimeni nu vorbeste insa de prejudiciul adus statului de Becali, de aproape 1 milion de euro, prin schimbul de terenuri, bani cu care puteau fi facute scoli sau strazi. Ponta, Antonescu, Zgonea vorbesc despre Becali de parca el ar fi victima vreunei infractiuni. Lucrurile stau exact invers: el este autorul si noi toti suntem victimele furate", a punctat Monica Macovei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ