RTV.NET: Ponta, discuţie între patru ochi cu premierul turc

| 20 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a avut o discuţie între patru ochi cu premierul turc, Recep Tayyip ERDOGAN, înaintea dineului oficial organizat, joi, în cadrul vizitei şeful Executivului de la Bucureşti în Turcia, scrie RTV.NET.



Înaintea dineului oficial, premierul Victor Ponta şi omologul lui turc au avut o discuţie în particular. Întâlnirea dintre Ponta şi Erdogan trebuia să dureze 45 de minute, numai că discuţiile s-au întins pe parcursul a aproape două ore.

A urmat apoi întâlnirea delegaţiilor României şi Turciei, apoi o declaraţie de presă comună în cadrul căreia premierul turc, Recep Tayyip ERDOGAN, a menţionat de mai multe ori buna colaborare pe care o are cu "prietenul" Victor Ponta.

Premierul turc i-a pregătit şi o surpriză omologului său de la Bucureşti. Pentru că azi premierul Victor Ponta împlineşte 41 de ani, şeful Guvernului turc a chemat o formaţie de muzică tradiţională turcească şi a cerut acesteia să îi cânte lui Ponta "La Mulţi Ani". Se asemenea, premierul turc i-a oferit lui Victor Ponta şi un tort ornat cu steagurile României şi Turciei şi i-a urat să câştige viitoarele alegeri şi să devină tată pentru a treia oară.

Prim-ministrul Victor Ponta a efectuat o vizita oficiala in Turcia, avand intrevederi la Ankara cu Premierul Recep Tayyip ERDOGAN, Presedintele Republicii Turcia - Abdullah GÜL si Presedintele Parlamentului Republicii Turcia, Cemil ÇIÇEK.

De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti a depus o coroană de flori la Mausoleul Anitkabir, în memoria lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne şi primul preşedinte al Turciei.

Turcia este primul partener comercial al Romaniei din afara UE si al 5-lea partener in cadrul schimburilor internationale totale. Vizita premierului Victor Ponta la Ankara a avut drept scop consolidarea dialogului si cooperarii, in contextul Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ