RTV.net: Suspiciuni de fraudă la Bacalaureat. 37 de profesori duşi cu autocarul la audieri

| 01 iul, 2013

Suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi Literatura română la Bacalaureat 2013. Conducerea liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost demisă, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost înlocuită după elevii au aflat subiectele de la română şi baremul de corectare înainte de începerea examenului.

"Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis, luni, 1 iulie 2013, ca urmare a percheziției realizate de o echipă a Poliției, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum și a celor 32 de profesori – supraveghetori,  eliberarea din funcțiile de conducere a directorului și a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu şi eliberarea din funcția de director, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea și rolul de vicepreședinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, conform RTV.net.

Preşedintele Comisiei de Bacalaureat din Bucureşti, Florin Lixandru, a declarat la România TV că la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5 al Capitalei există o suspiciune de fraudă, fără să dea mai multe detalii despre această situaţie. Acesta a spus că examenul scris la Limba Română nu se va repeta.

"Există o suspiciune de fraudă la Liceul Dimitri Bolintineanu din sectorul 5 al Capitalei. S-a demarat o anchetă şi aşteptăm rezultatul anchetei. Va fi înlocuită comisia de bacalaurea, astfel încât elvii să nu aibă de suferit", a declarat oficialul.

ISMB anunţă că "va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate condițiile pentru ca absolvenții de clasa a XII-a să poată susține toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013".

Absolvenţii de liceu au intrat în ultima săptămână de examene din cadrul Bacalaureatului 2013. Luni elevii au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura română şi au primit Varianta 7.

La primul subiect, valabil pentru ambele profile, elevii au primit un fragment din "Scrinul negru" de George Călinescu (pentru profilul real) / fragment din "Accidentul" de Mihail Sebastian (profil uman) la care au avut mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, elevii au avut de argumentat importanta unui jurnal în viaţa unui adolescent, printr-un eseu de maximum 300 de cuvinte. La profilul real, elevii au avut de realizat un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte despre importanţa alegerii unui model în viaţă.

Subiectul al treilea a avut ca cerinţă realizarea unui eseu despre o poezie simbolistă, la profilul uman. La profilul real, subiectul al treilea li s-a cerut elevilor să prezinte "tema şi viziunea despre lume" în cadrul unei poezii scrise de Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga, la alegere.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ