Rușii au simulat o intervenție pe teritoriul Republicii Moldova

| 05 aug, 10:03

Chişinăul a acuzat joi Moscova de sfidarea legislaţiei moldoveneşti, după ce forţele Moscovei au luat parte la un exerciţiu militar în Transnistria ce simula o intervenţie pe teritoriul Republicii Moldova, relatează postul ProTV Chişinău, citat de News.ro.

Potrivit scenariului exerciţiului, trupele ruse din regiunea transnistreană şi forţele speciale de la Tiraspol au trecut Nistrul pentru a respinge atacul unor terorişti asupra staţiei de epurare.

La exerciţii au fost folosite blindate şi tehnică din dotare a militarilor ruşi care păzesc depozitele de muniţii de la Cobasna.

Aplicaţiile au stârnit îngrijorare la Chişinău, iar Ministerul Apărării a condamnat manevrele, pe care le-a descris drept o sfidare a legislaţiei moldoveneşti.

Republica Moldova a cerut în repetate rânduri retragerea celor aproximativ 1.000 de militari ruşi din Transnistria, însă în ciuda angajamentelor luate în fața comunității internaționale, Moscova a menținut în zonă un contingent de soldați și armament.

Rusia a trimis aşa-numite forţe de menţinere a păcii în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, după conflictul izbucnit între Tiraspol şi Chişinău în anii '90.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ