Rujul poate duce la moarte. Cât RUJ înghite o femeie pe parcursul vieţii

| 01 apr, 2014

În urma unor studii efectuate in Marea Britanie, cercetatorii au ajuns la concluzia ca rujul poate provoca moartea, din cauza substantelor pe care le are in compozitie. Totodata, aceasta descoperire este si mai periculoasa avand in vedere ca, potrivit aceluiasi studiu, o femeie inghite, pe parcursul vietii, aproximativ 1,5 kilograme de ruj.

Asadar, cercetatorii britanici din cadrul Ministerului Sanatatii din Marea Britanie mentioneaza ca exista substante concrete din compozitia rujului care pot cauza decesul unei persoane. Acestea sunt: parabeni, metacrilat, plumbul si cadmiul.

Aceste substante sunt absorbite de organism si pot provoca de la atacuri cerebrale pana la infarct, actionand negativ si asupra sistemului nervos central. Totodata, rujurile moderne sunt pline cu triclosan, substanta care poate bloca muschiul inimii si din cauza careia unele bacterii din organism pot deveni imune la antibiotic.

Insa, aceste substante sunt interzise prin lege, in compozitia rujurilor. Marile companii respecta aceasta lege, potrivit Daily Mail, insa, din cauza rujurilor contrafacute, afectiunile cauzate de substantele mentionate mai sus sunt in continua crestere. Se pare ca are loc o invazie a rujurilor contrafacute chinezesti care este cat se poate de greu de stavilit.

Potrivit aceluiasi studiu, femeile care incep sa se rujeze inainte de 16 ani sunt predispuse la afectiuni ale incheieturilor si au un risc mare de a suferi blocaje renale in jurul varstei de 40 de ani, din cauza plumbului asimilat de organism.

Totodata, femeile insarcinate care se rujeaza isi expun pruncul la pericolul developarii unor alergii foarte grave.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ