Ruxandra Dragomir se expune

| 28 iul, 2013

Apariţia Partidului Mişcarea Populară a atras cu sine atenţia opiniei publice cu privire la conducere pe care o va avea noua formaţiune. Dacă pentru funcţia de preşedinte a fost numit Eugen Tomac, unul dintre oamenii de încredere ai lui Traian Băsescu, la organizaţia de femei am asistat la o adevărată surpriză.

Săptămâna aceasta ne-a adus pe prim planul scenei politice un nou partid, un nou lider de formaţiune politică, dar şi mai multe mutări politice. Apariţia Partidului Mişcarea Populară a atras cu sine atenţia opiniei publice cu privire la conducere pe care o va avea noua formaţiune. Dacă pentru funcţia de preşedinte a fost numit Eugen Tomac, unul dintre oamenii de încredere ai lui Traian Băsescu, la organizaţia de femei am asistat la o adevărată surpriză.

Fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir a fost desemnată drept preşedinte interimar la Organizaţia de Femei a Partidului Mişcarea Populară. Aceasta a fost selectată de către Comitetul Naţional de Iniţiativă al formaţiunii şi reprezintă oficalizarea intrării în politică a fostei preşedinte a Federaţiei Române de Tenis.

Ruxandra Dragomir a devenit în ultima perioadă o voce critică la adresa actualei guvernări prin poziţiile luate în subiecte ce vizau Ministerul Tineretului şi Sportului. Aceasta a contestat deciziile MTS spunând că ministerul ia măsuri pripite şi nu ţine cont de impactul social pe care acestea îl pot avea asupra sporturilor din România.

Noua preşedintă a Organizaţiei de Femei din Partidul Mişcarea Populară a fost implicată pe toată perioada mandatului la Federaţia Română de Tenis în mai multe scandaluri. Ruxandra Dragomir a decis să îl demită pe Andrei Pavel de la echipa de Cupa Davis a României, fostul mare jucător precizând că a fost concediat din cauza refuzului de a accepta „jocurile de culise ale Federaţiei Române de Tenis”.

De asemenea, în 2013 Ruxandra Dragomir a fost acuzată de unul dintre contracandidaţii săi la alegerile pentru şefia FRT că a încălcat statutul. Conducerea FRT îi refuzase lui Mihai Rusu participarea la alegeri pe motiv că ar fi trecut perioada de înscriere.

În timpul mandatului la FRT, Ruxandra Dragomir a îndepărtat jucătorii importanţi de echipa naţională. Victor Hănescu a fost primul care a refuzat în noiembrie 2011 să mai ia parte la acţiunile echipei de Cupă Davis a României. După demiterea lui Pavel, Dragomir s-a răzbunat pe jucătorii care au boicotat meciul cu Olanda. Atât Victor Crivoi, cât şi Marius Copil au fost umiliţi, la propriu, de către preşedinta Federaţiei pentru că au îndrăznit să îi conteste decizia aberantă de a-l da afară pe Andrei Pavel.

Dragomir este considerată de către foştii săi subalterni de la Federaţie ca fiind o dictatoare, fiind asemuită chiar de Ilie Năstase cu Elena Ceauşescu. Pe lângă declaraţiile lui Năstase, trei foşti vicepreşedinţi ai forului, Răzvan Itu, Liviu Ursuleanu şi Mihai Zacopceanu, au acuzat-o pe Ruxandra Dragomir că au fost îndepărtaţi pe nedrept, scandalul mutându-se în sălile de tribunal.

În 2010 Ruxandrei Dragomir i-au fost aduse noi acuzații, de data aceasta că a încercat să îl impună pe Emil Negoiţă, un fost iubit, în funcţia de antrenor federal, deşi acesta a picat cu brio examenul.

Aşadar, Partidul Mişcarea Populară şi-a ales o nouă mână forte care, după cum o demonstrează trecutul ei în fruntea federaţiei, se mulează pe tiparul impus de cei din jurul lui Traian Băsescu. Aroganţa şi spiritul conflictual al Ruxandrei Dragomir şi-au găsit în sfârşit locul, alături de cei asemenea ei, în Partidul Mişcare Populară.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2013
nedumerit
asa o fi ,cum zici tu...dar tu ce ai in spate,ca realizari...
ce expertiza ai tu,in afara de faptul ca stii sa scrii si sa citesti...
daca stii...
28 iul, 2013
fost sportiv
tenismen
RD s-a luptat pentru glorie sportiva si pentru ROMANIA...
Nu conteaza pentru autoarea -iobag,pentru ca este
la un alt partid...
Din ce catacombe,garantate VANGHELE ai mai iesit si tu fatuco?
Parintii tai au trudit o viata ca sa ce....?
28 iul, 2013
sa radem cu STAN
Din ciclul : dam cu galeata de laturi peste oricine nu este cu noi,nu conteaza ce-a facut,daca are o familie sau nu,daca este o persoana care agreabila....
Este dusmanul nostru si ne comportam ca atare...
lupta politica este lupta intre combatanti,nu intre trepadusi care scriu la comanda si oameni care fac politica...
Nu pot sa-ti zic ceva de rusine,ca nu stii ce e aia...
Probabil este varful de an de la Spiru...
28 iul, 2013
mihai
Ca peste tot in lume ... Sintem la nivel mondial!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ