RVT.NET Dezvăluiri despre DOSARUL SECRET al lui Gigi Becali

| 27 mai, 2013

Avocatul Cătălin Dancu a povestit în emisiunea "România Exclusiv", de la România TV, amănunte neştiute până acum, din dosarul schimbului de terenuri dintre Gigi Becali şi MApN. El spune că în acest caz există un dosar clasificat. Potrivit acestui dosar, decizia schimbului de terenuri dintre Ministerul Apărării şi Gigi Becali a fost luată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la recomandarea Statului Major General.

Avocatul Cătălin Dancu a declarat la România TV că în cazul schimbului de terenuri pentru care Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare există şi un dosar secret. "Acest dosar clasificat se referea la notele informative ale serviciilor secrete şi persoanelor membre în CSAT care au luat această decizie, contrasemnată de preşedintele Emil Constantinescu, prin care s-a încuviinţat schimbul de terenuri dintre şi MApN şi Becali ca persoană fizică. Statul Major general a realizat o notă informativă în care se înainta şefului statului şi serviciilor secrete o documentaţie în care se arăta clar că numai şi numai la Becali găsim terenul şi avem nevoie de el", a dezvăluit Cătălin Dancu, în emisiunea "România Exclusiv".

În acel moment, în care Ministerul Apărării avea nevoie de terenul lui Becali, statul nu avea bani să plătească o sumă atât de mare şi a acceptat un schimb. "Statul nu avea bani atunci să plătească un teren de asemenea valoare. De aceea, din cauza lipsei fondurilor s-a agreat schimbul de terenuri cu George Becali", a mai spus Cătălin Dancu.

În schimb, procurorul Dan Voinea, cel care a redeschis dosarul, spune că, de fapt, Gigi Becali a minţit şi că nu a dat niciun teren la schimb. "A minţit că dă 29 de hectare în schimbul celor 29 de hectare ale armatei şi n-a dat nimic (...) La data când am trimis dosarul la DNA, Becali nu avea teren agricol pe raza comunei Ştefăneşti", a spus Dan Voinea, la România TV.

Pe de altă parte, Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, spune că procurorul Voinea minte când spune că Becali nu era proprietarul terenului. "E o minciună. Cum să nu fie proprietar? Altfel era acuzat de înşelăciune, dacă nu era proprietar. În acest dosar e acuzat de complicitate şi corupţie", a spus Bogdan Vlad, într-o intervenţie telefonică.

Procurorul Voinea mai spune că nici Ministerul Apărării nu era proprietar pe terenul pe care-l dădea la schimb lui Becali. "MApN nu era proprietar de terenuri. MApN avea terenuri cu drept de folosinţă şi plătea impozit pentru terenurile alea şi nu avea dreptul să înstrăineze terenurile", a spus Dan Voinea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ