S-a dat startul oficial la reduceri. Discount-uri de până la 90%

| 15 ian, 2014

Bucureştenii pot cumpăra îmbrăcăminte şi alte produse la preţ redus de miercuri până la mijlocul lunii aprilie, numai în trei sectoare peste 120 de magazine notificând primăriile privind reducerile de preţ.

40 de comercianţi din sectorul 1 au notificat Primăria acestei zone administrative privind reduceri de preţ la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse nealimentare, cu procente cuprinse între 10 şi 90%, printre aceştia fiind branduri renumite.

La rândul său, Serviciul Control Comercial din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3 a primit până pe 10 ianuarie aproximativ 30 de notificări din partea agenţilor comerciali ce vor să efectueze reducere de preţ tip soldare, printre aceştia regăsinde-se nume celebre.

Nu în ultimul rând, de miercuri peste 50 de magazine din marile centre comerciale ale sectorului 6 practică reduceri de preţuri. Firmele au depus la Biroul Unic al Primăriei Sectorului 6 notificări care le permit vânzările produselor anunţate sub denumirea 'soldare/solduri'.

Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă a primăriei cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor. De asemenea, acelaşi act normativ precizează că 'vânzarea de soldare e orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea 'soldare/soldări/solduri' şi care printr-o reducere de preţuri are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul'.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie şi 15 aprilie pentru produsele de toamnă-iarnă. În acest interval comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive, etc).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ