S-a descoperit o metodă simplă prin care poate fi depistat cancerul

| 14 noi, 2013

Cercetătorii japonezi au dezvoltat o metodă care permite depistarea cancerului de pancreas pe baza unui simplu test de salivă, diagnosticul fiind confirmat în 84% din cazuri, a relatat în ediţia sa de joi cotidianul japonez Nikkei, citat de EFE.

Echipa de medici, care include cercetători de la Universitatea de Medicină din Tokio şi Universitatea Keio, tot din capitala niponă, speră că noua metodă va ajuta la stabilirea unui diagnostic într-o fază timpurie a bolii, care să permită intervenţia chirurgicală, neobişnuită în cazul unei astfel de afecţiuni.

Experimentarea noii metode s-a făcut în patru centre medicale pe mostre de salivă provenind de la peste o sută de persoane, bolnavi de cancer de pancreas, dar şi persoane sănătoase. În urma analizării probelor, cercetătorii au descoperit că saliva provenind de la persoanele bolnave de pancreas conţinea o cantitate mai mare de substanţă ce se regăseşte într-o enzimă responsabilă de dezvoltarea acestei forme de cancer.

Cercetătorii s-au arătat încrezători că vor găsi companii interesate să comercializeze acest test, care ar putea apărea pe piaţă într-un an, a relatat cotidianul japonez.

În general, cancerul pancreatic este descoperit în stadiu avansat, ceea ce face ca în 80% din cazuri intervenţia chirurgicală să fie ineficientă, celulele cancerigene extinzându-se şi la nivelul altor organe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ