Cine sunt judecătorii care se vor ocupa de apelul lui Liviu Dragnea privind condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare

| 09 noi, 11:15

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a tras la sorţi, vineri, noii judecători din completurile de 5, schimbând şi componenţa celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea.

În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie. Supleanţi la acest complet au fost desemnaţi: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera şi Săndel Macavei. Cristina Simona Neniță a făcut parte și din completul care judeca inițial apelul lui Liviu Dragnea privind condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Judecătorul Rodica Cosma de la Inalta Curte este un magistrat care a judecat mai multe dosare importante de-a lungul timpului şi a dat unele decizii controversate. Conform HotNews, Rodica Cosma a fost cea care a decis ca fostul primar Radu Mazare să fie eliberat din arest şi cercetat sub control judiciar în dosarul privind darea de mita pentru realizarea unui cartier de locuinte sociale în Constanţa .

De asemenea, judecătorul Rodica Cosma este unul dintre magistratii care l-a achitat in prima instanta pe fostul ministru Tudor Chiuariu. La recurs, Chiariu a fost condamnat definitiv.

Rodica Cosma a facut parte si din completul care a dispus condamnarea definitiva a fostului senator Cătălin Voicu.

In dosarul schimbului de terenuri cu MApN, dosarul care practic l-a trimis pe Gigi Becali in inchisoare, judecatoarea Cosma a facut opinie separata si a decis ca se cuvine achitarea lui Gigi Becali.

Intr-un alt dosar privind Gigi Becali, Dosarul "Valiza", judecatoarea Cosma a decis sa-l condamne pe Gigi Becali.

Rodica Cosma a hotarat condamnarea pe fond la cinci ani de inchisoare a fostului ministru PDL, Monica Iacob Ridzi, si a judecat si unul din dosarele Zambaccian ale lui Adrian Nastase, insa nu a facut parte din completul care a dat decizia definitiva.

In 17 martie 2014, completul de la Inalta Curte din care a facut parte si judecatoarea Rodica Cosma a decis că premierul Victor Ponta nu poate fi anchetat pentru presupusul plagiat din lucrarea sa de doctorat. Magistrații au decis însă doar asupra anchetării, nu dacă fostul premier a plagiat sau nu.

 

Horia Valentin Șelaru a fost asistent al Laurei Codruţa Kovesi pe când aceasta era procuror şef al DNA. Din 2013 a venit judecător la ICCJ. Şelaru a făcut parte din completul de la ÎCCJ care a judecat contestatia depusa de Tel Drum, prin care societatea cerea ridicarea sechestrului pus de DNA pe bunurile si conturile companiei.

 

Simona Cristina Neniță este sotia fostului avocat al lui Cătălin Voicu, fost senator PSD condamnat pentru corupție. În dosarul în care Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, Neniță a făcut opinie separată în sensul achitării fostei șefe a DIICOT. În spațiul public au apărut informații referitoare la o presupusă apropiere a magistratului de Lia Savonea, membru CSM, soția fostului coleg de cabinet al lui Cătălin Voicu.

Francisca Maria Vasile este judecătorul care a constatat încălcarea legii și a anulat interceptările din dosarul fostului președine al CJ Argeș, Constantin Nicolescu și al deputatului Mircea Drăghici obținute în baza mandatului de siguranță națională. Este vorba despre dosarul în care fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru fraudare de fonduri europene, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro.

Judecătorul Francisca Maria Vasile a făcut parte din completul de judecată care a decis condamnarea fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi la cinci ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, in dosarul manifestarilor organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului.

Ioana Alina Ilie a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti, la Tribunalul Bucureşti, la Judecătoria Sectorului 3 şi la Judecătoria Braşov. A promovat la Curtea Supremă în 2011. Alina Ioana Ilie a făcut parte din completul de 5 (alături de Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Francisca Vasile, Sorina Popescu), care a decis, în 2013, să-l condamne pe Gigi Becali la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane, cu un termen de incercare de 8 ani.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ