Să călcăm în picioare doliul naţional

| 28 iun, 2013

Mă întreb cum ar fi fost ca în timp ce în Muntenegru era doliu național pentru niște străini aflați în tranzit, care au murit într-un accident rutier, în România am fi asistat la sărbătorirea Tricolorului, cu fanfară și tot tacâmul? Cam urât, zic eu. Adică niște străini ne-ar fi respectat mai mult decât o facem noi. Nimic nou în asta.

Jurnaliști cu „coloană vertebrală”, moraliști de serviciu, cei din presa prietenă Palatului Cotroceni, au găsit normal să critice
măsura Guvernului de a declara ziua de ieri, zi de doliu național. Lor li s-au alăturat și unii pedeliști, care au afirmat că Victor Ponta putea găsi o altă zi, nu cea în care sărbătoream și Drapelul Național. Mă întreb cum ar fi fost ca în timp ce în Muntenegru era doliu național pentru niște străini aflați în tranzit, care au murit într-un accident rutier, în România am fi asistat la
sărbătorirea Tricolorului, cu fanfară și tot tacâmul? Cam urât, zic eu. Adică niște străini ne-ar fi respectat mai mult decât o
facem noi. Nimic nou în asta.

Pe lângă acest argument, că putea fi găsită o altă zi, jurnaliștii lui pește prăjit au găsit și un altul, și anume că au
mai avut loc accidente asemănătoare și nu a fost decretată zi de doliu. Adică dacă guvernele trecute au fost insensibile sau nu au acționat cum trebuia, la fel ar trebui să facă și actualul, și viitoarele? Atunci cum va mai evolua această țară, dacă vom rămâne prinși în greșelile trecutului, doar pentru că cei de atunci au făcut așa? Folosind aceeași rațiune, am putea spune că nu e bine că guvernul USL a reîntregit salariile bugetarilor, sau a dat înapoi banii luați ilegal pensionarilor, deoarece guvernul Boc nu a făcut asta. Nu e bine că au fost reziliate contractele „băieților deștepți” de la Hidroelectrica, deoarece guvernele PDL nu au făcut asta (, nu e bine că guvernul condus de Victor Ponta a deblocat fondurile europene, deoarece predecesorii săi nu au făcut asta; până la urmă de pe vremea lui Boc și MRU erau aceste fonduri blocate, dacă ei nu le-au deblocat, înseamnă că știau ei ce fac, nu? Iar lista poate continua.

Culmea ipocriziei a fost atinsă de Robert Turcescu, care se declara consternat de faptul că televiziunile transmit în direct de la Baza Aeriană 90 aterizarea avionului care a adus în țară trupurile celor decedați, asta în timp ce pe fundal, B1 TV exact asta difuza. Ocupat să se uite în curtea altora, dragul de Robert n-a fost atent la ceea ce se întâmplă în propria ogradă. Când i s-a atras atenția asupra acestui lucru, s-a scuzat spunând că dacă ceilalți transmit, sunt și ei obligați, altfel nu s-ar mai uita lumea la ei. Același Turcescu critica slujba ținută pe aeroport, deși aici nu cred că putem acuza Guvernul, mai degrabă BOR sau tradiția ortodoxă, și prezența unor miniștri, cât și a primului-ministru. Ceea ce i-a scăpat a fost faptul că prezenți au fost doar miniștrii implicați în acțiunea de repatriere, respectiv cel de externe, de interne, al apărării și al sănătății, și nu „jumătate de Guvern” cum afirma „deontologul”. Cu siguranță, dacă n-ar fi fost prezenți, i-ar fi criticat pentru că nu sunt, că așa-i în tenis.

Dar asta nu e nimic. Argumentul care a trezit cea mai puternică furie în mine a fost acela că respectivele persoane au murit în timp ce se aflau în vacanță, nu apărându-și țara. Dincolo de faptul că legea nu prevede că doar pentru cei care mor pe front se poate declara doliu național, este vorba totuși de compatrioți de-ai noștri, oameni simpli, care au plecat de acasă cu gândul la concediu, fără să își imagineze că s-ar putea să nu se mai întoarcă alături de cei dragi; oameni care poate au lăsat lucruri neterminate, oameni care lasă în urma lor familii îndurerate, unii chiar zeci de angajați care nu știu dacă vor mai avea în continuare un loc de muncă, deoarece șeful lor a pierit în Muntenegru.

Aș vrea să știu dacă și în Muntenegru au existat astfel de dezbateri, dacă jurnaliștii au vorbit la televizor despre motivele
pentru care n-ar fi trebuit declarată zi de doliu național. Poate că totuși ei și-au păstrat umanitatea, și nu s-au lăsat umbriți de
ură și bani. Ceea ce știu cu siguranță este că ne-au dat o lecție de solidaritate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iun, 2013
Marta
sa calcam in picoare direct steagul
Papuselele ar trebui sa se informeze inainte de a scrie cu cuvinetele lor putine, simple si din inima, prostii. In Muntenegru doliul national a fost decretat pentru niste muntenegreni morti in aceeasi perioada si s-a suprapus. Doliul national nu e un dat fix, ca pocneste dl Goe din deste si-l decreteaza pentru cine vrea el. Deci nu pentru soldati morti in Afganistan, nu aia, nu aia, ci pentru un accident rutier. E o batjocura. Si putea sa-l decreteze a doua zi, cand de fapt au fost cele mai multe inmormantari, dar dl Goe vrea imagine. Si Ghita. Si lefegiii lui Ghita.
29 iun, 2013
D K
Ce mizerie de ziar!
Alt argument pentru a decreta doliu national, in afara de faptul ca si Muntenegru a facut asta, mai aveti?
Oamenii aceia erau simpli turisti, nu erau in misiune diplomatica in Muntenegru, au murit in drum spre distractie, nu erau nici macar la munca acolo. Toata tara trebuie sa fie in doliu pentru un grup turisti care nu reprezentau tara acolo, dar care au murit tragic , intr-un spectaculos accident rutier. Daca nu cadeau in prapastie dar ii lovea in plin un TIR sau un tren, nu se mai decreta doliu national.
Si pe deasupra, mai cheltuie statul si milioane de euro cu repatrierea, inmormantarea, pozele in grup organizat la catafalc si la slujba de la aeroport, ajutoarele de inmormantare, avioane militare si sute de girofaruri de politie, ca sa vada babele care nu rateaza nici o inmormantare ce suflete pioase si ce generosi sunt ei cu banii publici (adica banii de pensie al babelor amatoare de morbid si tragic). Circ si panarama, tipic poporului de manelisti.
28 iun, 2013
RADU ION MIRCEA
Este prima oara cind intru pe site-ul asta , da nu pot sa nu remarc ca lucreaza invidia profesionala ceva de speriat .
Dincolo de argumentele dvs. subtirele si de reactia exagerata a autoritatilor , ramine ranchiuna si invidia dvs .Nu veti fi niciodata de calibrul lui Turcescu si cred ca deja realizati asta .
28 iun, 2013
TENGINGII
S-o dam pe step,cu popi si politicieni sensibili
Hai ça esti...proasta,fufo si sint tare curios cum ai fost angajata sa scrii-mai bine ramineai la..oral(sau cu fizicul tau erai ca bromura ptr. soldatii din epoca de aur-moartea pasiunii/eractiei)!
Cit de"desteapta" te crezi cind scrii despre reintregirea salariilor(bugetarilor-atentie)si pensiilor-pe care,oricum ar fi facut-o Boc sau MRU(era anuntata ptr. sem.2 /2012 dar si in intregime,nu in rate,cum a facut idolul tau satrar si prost)-dar sa nu sufli(nu,nu in ce ai vrea si te-ai pricepe)o vorba despre inflatia care a crescut in citeva luni,anulind acele sume minime care au imbogatit tot prostul-adica s-au dat 10 lei dar in piata(sau utilitati,etc.)idiotul bucuros a dat 20 lei-asta dupa ce,da,in vremea lui Boc-inflatia se linistise si puteai sa faci un calcul acasa fara sa ai surprize cind ieseai la cumparaturi-nu a fost bine atunci,lasa ca va veti scobi si-n kour azi,cu cretinii fomisti pe care i-ai/ati votat,poate veti mai gasi ceva resturi comestibile!
Mai oracai si de fonduri europene blocate-pai ia mai studiaza,vaco,istoricul si vezi ce proiecte au dus la blocarea si cercetarea proiectelor-ia vezi in ce judete au fost suspiciuni de deturnare a acelor fonduri si cine erau bulangii(pardon-baronii)sefi-nu cumva Dragnea,Niculescu,Oprisan si altii jegosi rosii,ca si bivolii astia?!
Despre doliul national-nimic de bine despre un circ,cu popi si fanfara,cu onoruri si agheazma,cu politicieni penibili si oportunisti prezenti la scara avionului ptr. a-i primi,cu televizia de fata,"cadavrele celor morti,decedati intr-un accident"-mai cauta si situatiile cind a fost decretata zi de doliu in RO,dupa 90-nu de multe ori si,niciodata, ptr. niste civili/turisti decedati intr-un accident!
Ptr. informarea ta,sensibilo,poti citi si Constitutia-vei gasi clar in ce situatii poate fi decretata o zi(sau chiar mai multe-daca e cazul)de doliu national-dar la minte ta,ce buna ai fi si tu in partidul/adunatura aia rosie-dar sa treci pe la organizatia de tineret,ptr. ini
30 iun, 2013
HAHAHA
DEZASTRU!!!
Meriti diploma de: .................. "CEL MAI PROST ROMAN"! Si cu gramatica stai foarte bine!!! Felicitari, tine-o tot asa!
28 iun, 2013
ramona
Hai nu zau,ti-ar trebui o lectie de bun simt si respect ,voi vorbiti de ura,mincinosilor de la rtv

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ