Să nu lăsăm adevărul să ne strice o minciună bună: ziarul Adevărul - Consiliul Europei - Bernd Fabritius

| 20 iun, 15:30

Jurnaliştii de la Adevărul s-au făcut de râs. Cum? Simplu: au exagerat poziţia unui raportor al APCE şi au prezentat-o, strict din condei, nici mai mult, nici mai puţin decât poziţia Consiliului Europei privind votul din Parlamentul României care a respins încuviinţarea urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

„Consiliul Europei critică dur Parlamentul pentru că l-a salvat pe Ponta de ancheta DNA", titrează de-a dreptul apocaliptic cei de la Adevărul. În realitate, autorul articolului, Sebastian Zachmann, confundă opinia individuală exprimată de Bernd Fabritius pe un subiect general, votul Parlamentului privind ridicarea imunităţii parlamentare, cu o poziţie oficială care nu a venit niciodată dinspre Consiliul Europei.

Mai mult, linia de interpretare a autorului de la Adevărul este una de-a dreptul tendenţioasă, dacă avem în vedere faptul că Bernd Fabritius, raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind statul de drept în statele din Europa de Sud-Est, vorbeşte generic despre deciziile Parlamentului României privind ridicarea imunităţii. Niciunde în comunicatul de presă transmis de Fabritius nu se punctează cazuri individuale, şi cu atât mai puţin despre persoana lui Victor Ponta. Acest detaliu (ne)semnificativ nu i-a convins, însă, pe cei de la Adevărul să nu inventeze o ştire menită să lovească în persoana premierului României. Vorba aceea: „să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire/minciună bună!".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ