Salariile au scăzut în luna august, cine a pierdut cel mai mult

| 10 oct, 11:07

În luna august, câştigul salarial mediu nominal brut , dar şi cel nominal net, au scăzut faţă de luna precedentă, potrviti datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică.

În august, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.449 lei, cu 1,4% mai mic decât în iulie, iar câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.669 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 39 de lei (-1,4%), informează INS.

În majoritatea activităţilor economice câştigului salarial mediu net a fost mai mic decât în luna precedentă, ca urmare a acordării de bonusuri, sub diverse forme, în luna iulie.

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în industria grea,  extractivă şi energetică.

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net au fost în telecomunicaţii, farma şi fabricarea băuturilor.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna iulie în învăţământ (-2,0%,) ca urmare a perioadei vacanţelor. În schimb, salariile nete din administraţia publică a crescut cu 1 leu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ